FOTO/ NAGRADE ZA NAJUSPJEŠNIJE ĐAKE OSNOVNIH I SREDNJIH ŠKOLA

Hits: 1335

Pozornica goraždanskog Centra za kulturu bila je premala da u punom kapacitetu na nju stanu svi najuspješniji, najbolji đaci sedam osnovnih i tri srednje škole u Bosansko podrinjskom kantonu. Vrijedni i vedri djevojčice i dječaci, djevojke i mladići, njih 86, svojim su osmjesima snažnijim i važnijim od svijetala pozornice osvijetlili veliku salu Centra za kulturu, na svečanosti koju je, njima u čast, tradicionalno, organizovalo resorno kantonalno ministarstvo.
Ovom svečanošću, Vlada BPK Goražde i Ministarstvo za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport prigodnim priznanjima nagradili su najuspješnije od uspješnih, najbolje od najboljih đaka, pobjednike, učenike i učenice koji su ostvarili najbolje rezultate na kantonalmnim nadmetanjima u znanju ili na takmičenjima koja su održana na nivou Federacije BiH, ali i na takmičenjima u susjednim zemljama.
Nagrade su dodjeljenje najuspješnijim učenicima u takmičenjima iz matematike, engleskog jezika, fizike, vjeronauke i građanskog obrazovanja ( osnovne škole), matematike, fizike, njemačkog jezika, vjeronauke i građanskog obrazovanja ( srednje škole).

Svečanost će posebno pamtiti đaci kojima je pripala čast da budu proglašeni – učenicima/učenicama generacije.
Resorni ministar Damir Žuga, nagrade za ova laskava priznanja uručio je Sabiri Demirović ( OŠ „ Hasan Turčalo Brzi“ – Ilovača), Lejli Memija ( OŠ Ustikolina/ Foča u FbiH), Melisi Geca( OŠ „ Husein ef. Đozo), Amni Kazagić ( OŠ „ Fahrudin Fahro Baščelija“), Amini Omerdić ( OŠ“ Mehmedalija Mak Dizdar“ – Vitkovići), Mineli Radača ( OŠ „ Prača“ – Pale u FBiH), Admiru Čeljo ( OMŠ „ Avdo Smailović“), Džejni Velić ( MSŠ „ Enver Pozderović“), Elmini Deljo ( STŠ „Hasib Hadžović“) i Medini Vajnoga ( SSŠ „ Džemal Bijedić“).

-Vi ste zasluženo najbolji među najboljima, đaci koji su kroz cijelo školovanje u osnovnim i srednjim školama pokazali najviše znanja, najviše interesovanja za vannastavne aktivnosti, za doprinos u radu škole.
Sa istinskom radošću ističem da ste naš ponos, a svojim znanjem i ukupnim aktivizmom svakako ste garant opstojnosti naše BiH – rekao je ministar Žuga ovom prilikom.

Uz resornog kantonalnog ministra, nagrade su najuspješnijim đacima u oblasti znanja, te u sportskim takmičenjima i takmičenjima đaka muzičkih škola, uručili i njegovi saradnici, te direktori osnovnih i srednjih škola, gradonačelnik Goražda Muhamed Ramović i muftija goraždanski Ramzija ef. Pitić.

Zahvalnice su uručene nastavnicima i profesorima koji su praktično bili mentori nagrađenim đacima.

Na svečanosti su nastupili ansambl gitara i hor goraždanske Osnovne muzičke škole „Avdo Smailović“. Prigodne stihove i poruke govorila je nastavnica Sanela Mašić, a voditelji svečanosti bili su đaci Nedžma Mušović i Hamza Omerbašić.

Pozornica goraždanskog Centra za kulturu gotovo dva sata bila je ispunjena sretnim djevojčicama i dječacima, mladićima i djevojkama, mladošću Bosansko podrinjskog kantona koja je u ( nažalost gotovo polupraznu) salu slala velike, dobre i drage osmjehe.

Osmjehe koji svakako sve one koji treba da brinu o njenoj budućnosti, višestruko obavezuju.

Osmjesi treba da traju mnogo duže i od čestitki i prigodnih govora!

Novina “Glas Goražda”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.