FOTO/ NAJUSPJEŠNIJA EKIPA SREDNJE TEHNIČKE ŠKOLE „ HASIB HADŽOVIĆ“

Hits: 983

Crveni križ/krst Goražde organizovao je tradicionalno takmičenje ekipa srednjih škola u pružanju prve pomoći, nakon što su đaci tri goraždanske škole prošli kratku obuku.

Prema odluci ocjenjivačke komisije iz Crvenog križa najviše znanja i vještine u pružanju prve pomoći pokazali su članice i članovi ekipe STŠ „ Hasib Hadžović“, druga je po broju osvojenih bodova ekipa MSŠ „ Enver Pozderović“ a treća ekipa SSŠ „ Džemal Bijedić“.

Damir Dučić, volonter u Crvenom križu, uručio je diplome trećeplasiranoj i drugoplasiranoj ekipi, a pehar je pobjedničkoj ekipi uručio prim.dr Fadil Jahić predsjednik Crvenog križa Goražde.
– Zadovoljstvo mi je da svim članicama i članovima ekipa čestitam na pokazanom znanju i prilkazanim vještinama u pružanju prve pomoći. Hvala vam na trudu koji ste uložili u pripremu za takmičenje i molim vas da sačuvate i dalje širite ovo znanje, kako bi ste ga prenijeli drugima i , nadam se, postali volonteri Crvenog križa – rekao je ovom prilikom Jahić.

Pobjednička ekipa Srednje tehničke škole učestvovaće na federalnom takmičenju u pružanju prve pomoći koje će se u Kiseljaku održati 20.maja.

Izvor – Novina “Glas Goražda”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *