(FOTO) NAJUSPJEŠNIJE SU ODBOJKAŠICE IZ GACKA

Hits: 22

Atraktivnu i zanimljivu odbojku ljubitelji ovog sporta u Goraždu vdijeli su u finalnoj utakmici petog po redu međunarodnog turnira ženskih seniorskih ekipa.Ekipa domaćina i tim ženskog odbojkaškog kluba Gacko odigrale su susret koji je u pet setova ponudio sve čari sporta koji u gradu na Drini ima sve veću popularnost.

U konačnici, slavila je ekipa Gacka koja je na turniru pokazala najviše i opravdala epitete stečene tokom proteklih godina u bosanskohercegovačkim i međunarodnim takmičenjima. Odbojkašice Goražda pokazale su izuzetnu borbenost i volju, imale su svoje blistave trenutke i šanse i u finalnom susretu a prevagnulo je iskustvo gošći iz Gacka.

Treće mjesto pripalo je timu Jedinstva iz Užica (Srbija) a četvrto je osvojila ekipa Rudara iz Pljevalja(Cirna Gora).
Pehare kapitenkama prvoplasirane i drugoplasirane ekipe uručio je Nihad Živojević, član uprave Odbojkaškog kluba Goražde koji je tradicionalno bio uspješan org anizator i domaćin.

-Sretni smo što smo ugostili naše drage prijatelje iz Srbije i Crne Gore i ekipu Gacka. Za nas je istinsko zadovoljstvo biti domaćin ovakvom okupljanju odbojkaškica iz tri zemlje, na turniru koji na pravi način promoviše odbojku i povezuje naše klubove- rekao je na kraju turnira Nermin Obuća, predsjednik OK „ Goražde“.

Novina “Glas Goražda”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *