(FOTO) „NASILJE NIJE RJEŠENJE“

Hits: 448

Foto: gorazdeportal.com

Neformalna grupa mladih Goražda, đaci goraždanske Mješovite srednje škole „ Enver Pozderović“, kao jedan od problema u svijetu, a potom i u bosansko hercegovačkom društvu, prepoznali su rodno zasnovano nasilje.

Kao jednu od aktivnosti njihovog projekta pod nazivom „ Nasilje nije rješenje“ koga podržava Demokratski centar „ Nove nade“ djevojke i mladići su porukama ispisanim na trasparentima, fotografijama i razgovorima sa sugrađanima ukazivali na ovaj problem o kome se, čini se, mnogo više govori nego što se čini u spriječavanju svakog oblika nasilja, osobito rodno zasnovanog.

-Mi smo tokom ove mini kampanje realizovane u Goraždu, anketirali građane i građanke o poznavanju ove teme i njihovom mišljenju koliko je prisutno rodno zasnovano nasilje u sredini u kojoj živimo. Na ovaj način pokazujemo da smo i mi mladi svijesni koliko su neki problemi prisutni i kako je i naša obaveza da o njima govorimo ali se i uključujemo u njihovo rješavanje.

Rezultati, odnosno analiza ankete biće predstavljeni javnosti putem društvenih mreža – kazala je ovom prilikom Anesa Čutuna, koordinatorica projekta „ Nasilje nije rješenje“.

gorazdeportal.com / Glas Goražda

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *