FOTO/ ODRŽAN PRVI SASTANAK ORGANIZACIONOG ODBORA ZA OBILJEŽAVANJE 21. MARTA – DANA MLADIH OPĆINE GORAŽDE

Hits: 1082

U Maloj sali Općine Goražde danas je održan prvi sastanak Organizacionog odbora za obilježavanje 21. marta – Dana mladih Općine Goražde. Naime, 21. mart proglašen je Danom mladih od strane Općinskog vijeća Goražde, i ovo je već sedma godina zaredom da se ovaj datum prigodnim programskim sadržajima obilježava na području naše Općine.

Današnji sastanak imao je za cilj da se predlože programski sadržaji, zatim, da se odrede nosioci aktivnosti, te izradi finansijski plan.

Obzirom da je riječ o prvom sastanku danas su od strane članova Odbora,  predstavnika omladinskih udruženja i neformalnih grupa, te predstavnika javnih ustanova iznijeti prijedlozi programskih sadržaja koji će se uvrstiti u program ovogodišnjeg obilježavanja 21. marta – Dana mladih Općine Goražde.

Na ovaj način mladi Goražda će obilježiti dan posvećen mladima, te skrenuti pažnju javnosti na potrebe, prava i obaveze mladih, te njihove aktivnosti tokom godine, a  skrenut će se pažnja i na značaj angažovanja mladih u društvenoj zajednici.

Gorazde Portal

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.