FOTO/ OPĆINA GORAŽDE NASTAVLJA PRUŽATI POMOĆ U ZAPOŠLJAVANJU KROZ DODJELU KREDITNIH SREDSTAVA

Hits: 1552

Na osnovu odluka o dodjeli kreditnih sredstava iz Namjenskog depozita Općine Goražde u cilju bržeg zapošljavanja  na području općine Goražde koje je na 4. redovnoj sjednici donijelo Općinsko vijeće Općine Goražde, u Maloj sali Općine danas je organizovano potpisivanje Ugovora o korištenju ovih sredstava u cilju bržeg zapošljavanja na području općine Goražde, odnosno na ime zadržavanja postojećih radnih mjesta.

Ugovore su danas potpisali načelnik Općine Goražde dr.sci. Muhamed Ramović i vlasnici firmi (UR „Sijerčić“, SPP „IFETA“, „H & EXTRA“ d.o.o. Goražde i „AUTO ŠKOLA ABC TEL“ d.o.o. Goražde). Osobe koje su zaposlene u pomenutim firmama, a zahvaljujući pomenutom kreditu zadržaće postojeće radno mjesto, dok će SPP „IFETA“ zahvaljujući ovim sredstvima zaposliti jednu osobu.

Ukupna vrijednost potpisanih ugovora je 32.000,00 KM kojim će se korisnici kredita obavezati da zaposle odnosno zadrže u radnom odnosu radnike sa kojima imaju zaključen ugovor o radu i zadržati ih najmanje dok traje otplata kredita.

Današnjem potpisivanju prisustvovao je i predsjednik Kreditnog odbora Općinskog vijeća Općine Goražde Adis Mujagić koji je ovom prilikom naglasio da odobravanjem pomenutih kreditnih sredstava Općina Goražde brine o svojim privrednim subjektima i na ovaj način im pomaže.

Obzirom da su privredni subjekti zadovoljni i da se dodjela ovih sredstava pokazala opravdanim Općina Goražde vrlo brzo raspisuje novi Javni poziv naglasio je načelnik Muhamed Ramović

– Evo danas smo u prilici da potpišemo ugovore sa četiri naše firme i ovim Općina Goražde putem Kreditnog odbora Općinskog vijeća Općine Goražde pomaže srednjim i malim preduzećima, a radi se o novom zapošljavanju i zadržavanju radnih mjesta. Evo i oni su zadovoljni. Čekali su iz razloga što su bili Izbori, pa konstituisanje Općinskog vijeća i komisija, mi još uvijek imamo sredstava na kodu i u narednom periodu ćemo u skladu sa zakonom raspisati novi javni poziv. Ono što je važno napomenuti jeste da Općina Goražde ne uzima nikakvu kamatu, već dio svojih usluga naplaćuje banka i ovaj kredit je najpovoljniji. Obzirom da su svi zadovoljni i da se dodjela ovih sredstava pokazala opravdanim mi vrlo brzo raspisujemo novi Javni poziv i u narednom periodu mi ćemo biti na usluzi privrednim subjektima.

U ime firme „AUTO ŠKOLA ABC TEL“ d.o.o. Goražde riječi zahvalnosti prilikom potpisivanja današnjeg ugovora uputila je Elvedina Rahman – ”Radimo punih 11 godina i dobijanje kredita znači mi mnogo za edukaciju i što kvalitetniju obuku djece, a prije svega za zadržavanje postojećih radnih mjesta.”

Ovo je još jedna u nizu mjera koje provodi Općina Goražde,a koja treba da doprinese zapošljavanju, odnosno zadržavanju postojećih radnih mjesta, te pokazatelj opredijeljenosti naše lokalne zajednice da ulaže u svoje kapacitete i razvija privredu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.