FOTO/ OTVOREN NOVOIZGRAĐENI OBJEKAT MJESNE ZAJEDNICE BOGUŠIĆI

Hits: 2045

Žitelji Mjesne zajednice Bogušići u Općini Goražde uz Dan nezavisnosti BiH obradovani su otvaranjem novoizgrađenog objekta u kojoj je sjedište mjesne zajednice ali će u njemu da se održavaju i druge aktivnosti, sastanci zbora građana, kulturni programi mladih, zajednička slavlja…


Raniji prostor u kome su se odvijale aktivnosti Savjeta mjesne zajednice ustupljen je za ambulantu i odlukom Općinskog vijeća u budžetu lokalne zajednice odobrena su sredstva za izgradnju novog objekta u koji je uloženo 70.000 KM.

– Imali smo obavezu da građanima ove mjesne zajednice obezbjedimo optimalne uslove za aktivnosti koje su mnogostruke i sretni smo što tu obavezu i ispunjavamo. Ovakav objekat je svakako potreban jer je ova mjesna zajednica među najaktivnijim i sve je veće interesovanje građana da žive na ovom prostoru- rekao je ovom prilikom dr.sci Muhamed Ramović, načelnik Općine Goražde koji je, uz Bećira Pešteka, predsjednika Savjeta Mjesne zajednice i grupu dječaka i djevojčica i zvanično otvorio novoizgrađeni objekat Mjesne zajednice.

– Hvala predstavnicima lokalnih vlasti i zakonodavne i izvršne što su ispoštovali naše potrebe i vlastite odluke i obezbjedili izgradnju ovog objekta. On za nas znači mnogo jer otvara mogućnosti da, uz aktivnosti koje smo imali i ranije, planiramo i održavamo i neke druge, a osobito je ovaj objekat značajan za građane koji sada imaju mjesto za okupljanje i dogovaranje – kaže predsjednik MZ Bogušići Bećir Peštek.

Novina “Glas Goražda”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.