(FOTO) OVO SU SESTRE IZ SREBRENICE KOJE SU GALOPIRAJUĆI NA KONJIMA PO SNIJEGU ODUŠEVILE SVE

Hits: 81

Priča o sestrama Bektić koje su snimljene prošle godine kako, uprkos snijegu i niskim temperaturama, jašu konje poput ljepotica iz američkih kaubojskih filmova, izazvala je val pozitivnih reakcija i oduševljenje građana iz cijele BiH. Video je snimio bh. režiser Ado Hasanović, a na njemu se nalaze sestre Ćamka, Fatima i Kadira.

Sestre su dobile brojne nadimke i komplimente, te su prozvane srebreničkim princezama. Za ovo je zaslužan Hasanović koji je snimio i fotografisao sestre, te objavio na društvenim mrežama.

“Prijatelj sam s porodicom Bektić i dogovorili smo se da napravimo fotografije. Iskoristili smo priliku da uživamo u ovoj snježnoj čaroliji. Eminove kćerke su četiri anđela iz Srebrenice koje krase naš grad i državu svojim ponašanjem, hobijem i pozitivnom energijom”, rekao je za Klix.ba Hasanović koji je također iz Srebrenice, a proteklih godina živi u Italiji gdje je diplomirao na prestižnoj filmskoj akademiji Centro sperimentale di cinematografia.

Fotografije su nastale spontano. Dok je Hasanović pio kafu sa željom da poslije jaše konje, sestre su izašle vani, nahranile konje, pripremile ih i počele jahati.

“Krenula je avantura koja se viđa samo na filmovima”, rekao je Hasanović.

Ćamka Bektić kazala je za naš portal kako ljubav prema konjima i jahanju seže daleko u prošlost. Djedovi i s majčine i s očeve strane su imali konje.

“Za sve ovo su zaslužni geni. Moj otac je i prije rata imao konje, a kada se vratio iz Njemačke obnovio je ergelu. Samim tim s njima smo se družile od malih nogu. Rasle smo s njima, bili su naše lutke i plišane mede. Čim sam počela hodati, otac me je stavljao na njihova leđa”, kazala je Ćamka.

Trenutno imaju 12 konja, od koji su četvero ždrijebadi. Fotografije koje su dospjele u javnost nastale su u subotu 14. januara.

“Uvijek sam na svom Facebook profilu objavljivala slike s konjima, ali se nikad nisam nadala nečemu ovakvom. Vjerujte i ja sam bez teksta. Drago mi je da ove fotografije su otišle u javnost s velikom dozom pozitive jer Srebrenica diše i živi zajedno s njenim građanima”, istakla je Ćamka.

Porodica Bektić živi u selu Jasenova, a otac Emin je poznat kao veliki ljubitelj životinja.

gorazdeportal.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.