FOTO/ PERFORMANS “PRAZNA ŠERPA” NA OTVARANJU TROTOARA I U GORAŽDU

Hits: 1337

Premijer BPK oduševljen ceremonijom otvaranja trotoara ispred zgrade Predsjedništva BiH najavio je da će po istom principu biti otvoren trotoar koji se mjesecima pravi od benzinske pumpe „Energopetrol“ do Zgrade Vlade BPK Goražde.

Rekonstrukcija trotoara u Goraždu, baš po uzoru na onu u Sarajevu predstavlja najznačajniji projekat Vlade BPK i ovo je poklon građanima u okviru obilježavanja 20 godina postojanja Kantona ističe se u pozivu medijima. Na obilježavanju otvaranja trotora na pločniku ispred Vlade Kantona obratiće se i član predsjedništva BiH Bakir Izetbegović.

troatoar

Sa današnjeg otvaranja trotoara u Sarajevu

– Pozvali smo medije kao i za našu svaku glupost koju organizujemo i nadamo se da će to sve medijski biti popraćeno. U proteklih 11 mjeseci ne vide se naši rezultati ali nakon rekonstrukcije trotora u dužini od 100 metara mislim da će građani Goražda biti oduševljeni, ističe se u dopisu Vlade BPK Goražde.

Na naš dopis da li će biti išta od relizacije puta Sarajevo – Goražde dobili smo jednostavan odgovor.

– Ukoliko Vam kažemo da islpaćujemo samo budžetske obaveze, a da za platu za mjesec oktobar zbog nedostatka novca nismo u stanju uplatiti niti doprinose onda je i pticama na grani jasno hoće li puta biti ili ne, – stoji u dopisu.

TEKST JE SATIRIČNOG KARAKTERA