(FOTO) POLOŽENI PRVI METRI ASFALTA NA PUTNOM PRAVCU OSANICA – ILOVAČA

Hits: 248

Obzirom da uveliko traju radovi na rekonstrukciji putnog pravca Osanica – Ilovača u sklopu koje je danas počelo polaganje prvih metara asfalta, kako bi se uvjerio u dinamiku radova gradonačelnik Goražda Muhamed Ramović sa predsjednikom savjeta mjesne zajednice Ilovača i saradnicima posjetio je danas mjesto izvođenja radova.

Naime, početkom godine nastavljeni su radovi na realizaciji projekata koji se finansiraju putem kreditnih sredstava koje je odobrio Saudijski fond za razvoj, a kada je u pitanju rekonstrukcija pomenutog putnog pravca, radove izvodi firma Goraždeputevi d.d., a ukupna vrijednost projekta je oko 2 miliona KM.

Da je rekonstrukcija putnog pravca Osanica – Ilovača važna za život građana ovog područja naglasio je danas predsjednik Savjeta mjesne zajednice Ilovača Bahto Ličina, dok je gradonačelnik dr.sci. Muhamed Ramović istakao da je Gradska uprava provela neophodne procedure, te da je samo servis izvođačima i da se nada da će se uskoro završiti svi započeti projekti koji se finasiraju putem kreditnih sredstava koje je odobrio Saudijski fond za razvoj.

Kada je riječ o samom kreditu podsjetimo da je Općina Goražde, odnosno Općinsko vijeće donijelo odluku o kreditnom zaduženju za implementaciju prioritetnih infrastrukturnih projekata, a aktivnosti na traženju najpovoljnijeg kredita poduzeo je gradonačelnik Muhamed Ramović. U toku pomenutih aktivnosti Općina Goražde, uz pomoć Ministarstva finansija i trezora BiH organizovala je susret sa predstavnicima Saudijskog fonda za razvoj, te zatražila odobravanje kredita u iznosu od 6.000.000,00 američkih dolara, jer je riječ o najpovoljnijim kreditnim sredstvima, nakon čega je provedena neophodna procedura. Ono što također treba istaći jeste činjenica da je naš Grad jedan od samo nekoliko općina u Bosni i Hercegovini koja je uopće dobila mogućnost da predstavi svoje projekte i na taj način zatraži asistenciju ovoga Fonda. Kao što je poznato sredstva će biti usmjerena na realizaciju prioritetnih infrastrukturnih projekata, a razdoblje trajanja pomenutog kredita je dvadeset i pet godina, uključujući grace period i minimalnu kamatnu stopu.

gorazdeportal.com

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *