(VIDEO+FOTO) PONUDU VLADE SMATRAJU UVREDOM I NA NJU ODGOVORILI SA TRANSPARENTIMA

Hits: 3737

Piše: Alen Bajramović

Foto: Novina “Glas Goražda”

Doktori i stomatolozi u BPK Goražde zaprepašteni su i uvrijeđeni ponudom Vlade BPK Goražde da njihove plaće budu uvećane za 80 do 100 KM. Svoj odgovor oni su dali tokom okupljanja ispred Kantonalne bolnice, kojim je obilježeno mjesec dana od početka generalnog štrajka, istaknuvši transparente na kojima piše „Ne“.

Video: Goraždanski ljekari jasno rekli “NE”

– Nažalost nikakvih pomaka u pregovorima nismo imali. Dobili smo jednu uvrjedljivu i sramotnu ponudu od naše vlade, na koju smo mi danas, u 5 do 12, odgovorili.

Poručujem javnosti da ako se ne riješi problem sa našim kolektivnim ugovorom to će dovesti do nestanka zdravstvenog sistema kakav postoji u Goraždu.

U četiri kantona u FBiH su relativno brzo i uspješno naše kolege potpisale kolektivne ugovore sa svojim vladama, to se očekuje u još nekoliko kantona, a mi stojimo u mjestu.

Ova ponuda vrijeđa našu profesiju i naš rad, ali i naše pacijente koje već mjesec dana ne možemo u punom kapacitetu da primimo – kazao nam je predsjednik Sindikata doktora medicine i stomatologije BPK Goražde, dr. Fahrudin Balijagić.

U naredna 72 sata Sindikat od Vlade BPK očekuje prijedlog sporazuma ili će se na novom okupljanju u petak oglasiti sa, kako je istaknuto, konkretnijim zahtjevima.

gorazdeportal / Glas Goražda

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *