(FOTO) POSLJEDNJE ZBOGOM JUSUFU HUBJERU

Hits: 1451

Članovi porodice, prijatelji, sugrađani, ali i privrednici iz Sarajeva, Konjica, Bugojna i drugih bh. gradova te poslovni partneri iz Beograda, Čačka, Užica opraštaju se danas od Jusufa Hubjera, dugogodišnjeg direktora goraždanskog preduzeća „Ginex“ i jednog od najzaslužnijih menadžera za poslijeratni razvoj namjenske industrije u BiH. 

Na komemorativnoj sjednici, u premaloj Velikoj sali Centra za kulturu, prsutnima su se obratili predstavnici kompanije koju je Hubjer sa svojim radnicima, iz ratnih ruševina, preobrazio u najbolju firmu jugoistočne i srednje Evrope, ali i „Igmana“ iz Konjica, čelni ljudi Privredne komore BPK, gradske i kantonalne vlasti.

Jusuf Hubjer je čovjek koji je u namjenskoj proizvodnji proveo 43 godine te obavljao sve poslove, od tehnologa za eksplozive do direktora. Direktor „Ginexa“ bio je od nastanka firme, 1998. godine, do 2014., kada je otišao u zasluženu penziju. U tom periodu kompanija je doživjela nagli uspon, ostvarila saradnju sa više od 40 država svijeta, te nagrađena najprestižnijim priznanjima u oblasti privrede.

Otišao je skroman i vrijedan čovjek, direktor koji je bio svjestan da svi uspjesi bez radnika ne bi bili mogući, Goraždanin koji je neizmjerno volio svoj grad i državu i do kraja vjerovao da su rezultati mogući samo uz timski rad. Dženaza Jusufu Hubjeru klanjat će se u 13 sati na mjesnom mezarju u Hubjerima.

AVAZ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.