(FOTO) PRAZNIČNA ČAROLIJA: SVEČANO OTVOREN SEDMI SARAJEVO HOLIDAY MARKET

Hits: 257

Ovogodišnji, sedmi po redu Sarajevo Holiday market svečano je otvoren večeras u parku Hastahana na Marijin Dvoru paljenjem lampica na jelci visokoj skoro 20 metara.

Sarajlije i gosti glavnog grada BiH oduševljeni su Holiday marketom koji će im i ove godine uljepšati zimske dane i nadolazeće praznike. Narednih 40-ak dana park Hastahana sigurno će biti najinteresantnije mjesto u Sarajevu, što su i domaćini poručili večeras.

Posjetioce očekuje niz zanimljivih sadržaja, a mnogi najviše očekuju ledenu plohu na kojoj je Općina Centar obezbijedila besplatne termine za sve ljubitelje klizanja.

“Ledena ploha će već sutra biti u funkciji, a od 1. januara do 10. februara Općina Centar će zakupiti i dati besplatne termine od ujutro do navečer za klizanje. Porodični dan bit će organiziran 10. februara i tada ćemo svakako birati i najbolju klizačicu i klizača u juniorskoj kategoriji”, rekao je načelnik Općine Centar Nedžad Ajnadžić.

Drvene kućice s raznim prehrambenim proizvodima, rekvizitima, suvenirima i odjećom nezaobilazne su i ove godine. Svake večeri u Winter pubu će nastupati brojni izvođači i bendovi, dok će svakog dana od 16 sati posjetioci moći uživati u After Work Partyju.

Najmlađi posjetioci također nisu zaboravljeni, tako da će i za njih biti obezbijeđen mali luna park za djecu te druženje i fotografisanje s Djeda Mrazom.

Tokom otvaranja Holiday marketa večeras je došlo do malog incidenta kada je izbio manji požar koji je vrlo brzo ugašen. U požaru niko nije povrijeđen, a policija će u narednim danima istražiti uzroke.

klix.ba

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *