FOTO/ PRIJEM ZA UČENIKE GENERACIJE OSNOVNIH I SREDNJIH ŠKOLA SA PODRUČJA GRADA GORAŽDE

Hits: 1926

Gradonačelnik Grada Goražda Muhamed Ramović zajedno sa saradnicima danas je u Maloj sali uprave Grada organizovao prijem za učenike generacije osnovnih i srednjih škola sa područja našeg Grada.

Riječ je o učenicima i učenicama: Sabira Demirović (OŠ „Hasan Turčalo Brzi“ – Ilovača), Melisa Geca (OŠ „Husein ef. Đozo), Amna Kazagić (OŠ „Fahrudin Fahro Baščelija“), Amina Omerdić (OŠ “Mehmedalija Mak Dizdar“ – Vitkovići), Admir Čeljo (OMŠ „Avdo Smailović“), Džejna Velić (MSŠ „ Enver Pozderović“), Elmina Deljo (STŠ „Hasib Hadžović“) i Medina Vajnoga ( SSŠ „ Džemal Bijedić“).

Prilikom današnjeg prijema gradonačelnik Muhamed Ramović je uz čestitke učenicima, istakao da Grad Goražde kontinuirano vodi brigu o mladima, te da je to postavio kao jedan od glavnih prioriteta, pomoć mladoj generaciji u svim njihovim aktivnostima, te dodao – ”Danas smo organizovali prijem za učenike generacija kako bi im čestitali i zaželjeli svako dobro i uspjeh u budućem školovanju. Goražde se ponosi svim uspjesima osnovaca, srednjoškolaca i studenata. Ponosimo se svojom mladosti i imamo najbolje učenike, dobre studente i danas smo ovim činom željeli da kažemo veliko hvala što su bili ti koji su ponijeli titulu najboljeg od najboljih u svojim školama i želimo da im čestitamo na ovome uspjehu. Drago mi je da će nastaviti da svoje znanje nadograđuju i što će biti najbolji ambasadori naše lokalne zajednice.”

Na današnjem prijemu učenici su govorili o motivima u toku svog školovanja, kao i tome koji će obrazovni smjer odabrati za nastavak svog školovanja. Ono što je također naglašeno od strane učenika generacije, jeste da Grad Goražde na čelu sa Gradonačelnikom prati rad mladih ljudi što predstavlja pozitivan primjer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.