FOTO/ “RAZVOJ TURISTIČKE PONUDE GORAŽDA” TEMA JEDNODNEVNOG SEMINARA ODRŽANOG U BIZNIS CENTRU

Hits: 320

U prostorijama Biznis centra u Goraždu je danas  u organizaciji Oxfama upriličen jednodnevni seminar na temu razvoja turističke ponude Goražda u narednom periodu, sa posebnim osvrtom na ulogu koju Oxfam ima.

Seminar je okupio predstavnike relevantnih faktora i institucija koje se bave razvojem turizma na području našeg Kantona, a seminaru su prisustvovali i predstavnici općine Goražde.  U sklopu seminara najprije je predstavljen sažetak Oxfam aktivnosti na razvoju turizma do danas.

oxfam2

Nakon toga stručnjak za razvoj turizma gđa Giovanna Tosetto upriličila je prezentaciju ‘’Goražde za jedan dan’’. U sklopu ove prezentacije kroz interaktivnu radionicu učesnici seminara analizirali su i razmatrali ponude po svim segmentima koje Goražde nudi svima onima koji žele posjetiti naš grad na jedan dan, te iznosili svoje prijedloge i mišljenja šta je to što treba unaprijediti kada je u pitanju turistička ponuda.

Na kraju današnjih aktivnosti održana je i prezentacija narednih koraka koje Oxfam planira poduzeti na razvoju turizma ( uključujući i najnoviji poziv za prekograničnu saradnju BiH-Crna Gora).

Izvor – Gorazde Portal