(FOTO) SA 45 MINUTA DNEVNO KVALITETNIH VJEŽBI, DO ZDRAVLJA I TIJELA U KOJEM SMO SRETNI

Užurbani tempo modernog života sa sobom donosi višak stresa i zamora, te manjak vremena i energije. Međutim dnevno je dovoljno pronaći 45 minuta vremena za trening uz uslov da ga kvalitetno organizujemo smatra uspješna fitness trenerica Vildana Milavić.

–Motivaciju za trening možemo i trebamo tražiti samo unutar sebe, jer bilo koji vanjski motiv, kako mi psiholozi to nazivamo, ekstrizična motivacija, u slučaju vježbanja dovodi do kratkoročnih rezultata. Dakle, motiv može biti osjećati se zdravije i biti zdraviji, poboljšati tjelesni izgled, povećati kondiciju, a možemo govoriti i o drugim motivima, a to je tjelovježba u antistres svrhe. Ono sto ja govorim svojim „vježbačima“ je da tih sat vremena dnevno tri do četiri puta sedmično posmatraju kao ulaganje u sebe i svoj rast a ne kao jedva stizanje na trening radi obaveza u svakodnevnici –kaže Vildana Milavić fitness trenerica.

Da li izabrati trčanje koje je sve popularnije, neki fitness centar ili bazen za plivanje prigladan i za vježbanje izvor je svakog pojednica.

–Najbolji izbor je onaj koji ne pravi mentalni pritisak osobi koja se odlučila na vježbanje. A  također izbor vrste treninga (uz odmor i prehranu) utječe na cjelokupni izgled pa savjetujem dobro informisanje o tome prije upuštanja u trening –smatra Milavić.

Model: Vildana Milavić

Photo: Alen Ajan

Kako bi se postigli savršeni rezultati potrebo je imati sklad treninga, odmora ali i prehrane.

–Tijelo je mašina koja naravno zahtjeva odmor da bi dala svoj maksimum. Niti jedna aktivnost se ne smije pretjerivati, jer dovodi do premora organizma i zastoja u napretku, a i do većih i težih posljedica. Ne postoji čarobni recept od pet ili šest vježbi za skidanje kila. To je jedan kompleksan proces koji se sastoji prije svega od izbalansirane prehrane, treninga, pravilne suplementacije te odmora. Svi ovi faktori daju rezultat, a ako zanemarimo jedan od njih rezultat stiže sporo i ne traje dugo ili nije zadovoljavajući.

Vildana Milavić, važi za jednu od najzgodnih fitness trenerica u Bosni i Hercegovini. Svaki slobodan trenutak nastoji kvalitetno utrošiti u dobar izgled i zdravlje.Uskoro će i naš portal imati priliku raditi i poseban fotoshooting sa veoma pozitivnom i iskrenom fitness damom.

–Prije svega zahvalna sam genetici na skladnoj figuri, ali i jako dosljednom i strukturisanom stilu života. Nastojim održavati balans pa ukoliko se desi da sam pozvana na slavlje ili jednostavno silom prilika unijela neki zalogaj ili gutljaj koji nije moj primarni odabir namirnica, sutra nadomjestim tempom treninga i naravno odmah se vratim na svoje prehrambene navike. Pijem dosta tečnosti, a i nastojim da šetam kad god mogu –završava ovaj razgovor Vildana Milavić.

gorazdeportal.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: