(FOTO) SAOBRAĆAJCI U PRAČI OTKRILI DILERA EMIRA GALEŠU

Hits: 2559

Policajci u Prači uhapsili su Emira Galešu (35) nakon što su kod njega pronašli blizu 20 grama marihuane. Naknadnim provjerama utvrđeno je da se u Sarajevu sumnjiči za drugo krivično djelo te je isporučen policiji u Sarajevu.

Galeša je bio dio trinaestočlane grupe protiv koje je u februaru 2016. godine pred sarajevskim pravosuđem potvrđena optužnica za dilanje droge. Ova grupa pala je u akciji “Most”.

Osim u Sarajevskom, drogu su prodavali i u Hercegovačko-neretvanskom kantonu te na području Goražda. Galeša je uhapšen tokom redovne kontrole saobraćaja na magistralnom putu M5 Pale – Prača – Hrenovica, nakon što je policija zaustavila Fiat u kojem su se nalazile dvije osobe.

Galeša hapšen i u akciji “Most”

Galeša je policajce pokušao obmanuti dobrovoljnom predajom jednog paketića marihuane.

– U Kaljanima kod Prače, prilikom saobraćajne kontrole vozila, policajcima je predao jedno PVC pakiranje droge, ali nakon sumnje tokom razgovora s osumnjičenim, na osnovu naredbe suda, izvršena je detaljna kontrola automobila. Ispod gumene obloge kod mjenjača brzine pronađeno je oko 20 grama droge – kazao nam je glavni tužilac BPK Goražde Mirsad Bilajac.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.