VIDEO+FOTO/ SMJENJENI DIREKTORI CENTRA ZA SOCIJALNI RAD I ZAVODA ZDRAVSTVENOG OSIGURANJA

Hits: 2179

Direktor Centra za socijalni rad BPK-a Goražde Elvir Prašo i direktor Zavoda zdravstvenog osiguranja BPK-a Goražde Nedim Čolo smjenjeni su sa svojih pozicija koje su obnašali u predhodnom periodu.

Pokušaj Upravnog odbora Centra za socijalni rad BPK Goražde da smijeni direktora Elvira Praša spriječili su građani 11 jula ove godine, na dan obilježavanja Genocida u Srebrenici, koji smatraju da politika nema pravo smjenjivati sposobne kadrove iz čisto političkih razloga, ne obazirući se na posljedice.

Video RTV BPK: Spriječena je smjena direktora Centra za socijalni rad 11. jula.

Nakon neuspjelog pokušaja smjene, predsjednik Upravnog odbora Samir Imamović, inače kadar Liberalne stranke Daliborka Milović, dao je ostavku. Na ovu poziciju Vlada BPK-a Goražde imenovala je Mirsada Dizdarevića, također kadar Liberalne stranke.

Novi Upravni odbor donio, a Vlada BPK-a potvrdila, Odluku kojom se smjenjuje direktor Elvir Prašo, a za vršioca dužnosti imenuje Mediha Jašarević Hodžić.

Vlada BPK-a Goražde također je razriješila i direktora Zavoda zdravstvenog osiguranja BPK-a Goražde Nedima Čola, a privremeno je na ovu funkciju imenovala Damira Delja. Oba direktora najavila su pokretanje tužbi zbog navodnih nezakonitosti u postupku smjene.

gorazdeportal.com

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.