VIDEO+FOTO/ SMJENJENI DIREKTORI CENTRA ZA SOCIJALNI RAD I ZAVODA ZDRAVSTVENOG OSIGURANJA

Hits: 2192

Direktor Centra za socijalni rad BPK-a Gora┼żde Elvir Pra┼ío i direktor Zavoda zdravstvenog osiguranja BPK-a Gora┼żde Nedim ─îolo smjenjeni su sa svojih pozicija koje su obna┼íali u predhodnom periodu.

Poku┼íaj Upravnog odbora Centra za socijalni rad BPK Gora┼żde da smijeni direktora Elvira Pra┼ía sprije─Źili su gra─Ĺani 11 jula ove godine, na dan obilje┼żavanja Genocida u Srebrenici, koji smatraju da politika nema pravo smjenjivati sposobne kadrove iz ─Źisto politi─Źkih razloga, ne obaziru─çi se na posljedice.

Video RTV BPK: Sprije─Źena je smjena direktora Centra za socijalni rad 11. jula.

Nakon neuspjelog poku┼íaja smjene, predsjednik Upravnog odbora Samir Imamovi─ç, ina─Źe kadar Liberalne stranke Daliborka Milovi─ç, dao je ostavku. Na ovu poziciju Vlada BPK-a Gora┼żde imenovala je Mirsada Dizdarevi─ça, tako─Ĺer kadar Liberalne stranke.

Novi Upravni odbor donio, a Vlada BPK-a potvrdila, Odluku kojom se smjenjuje direktor Elvir Pra┼ío, a za vr┼íioca du┼żnosti imenuje Mediha Ja┼íarevi─ç Hod┼żi─ç.

Vlada BPK-a Gora┼żde tako─Ĺer je razrije┼íila i direktora Zavoda zdravstvenog osiguranja BPK-a Gora┼żde Nedima ─îola, a privremeno je na ovu funkciju imenovala Damira Delja. Oba direktora najavila su pokretanje tu┼żbi zbog navodnih nezakonitosti u postupku smjene.

gorazdeportal.com

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.