(FOTO) TRENER RIKALO: „ŽELIMO NASTAVITI POBJEDNIČKI NIZ“

Hits: 1143

Košarkaši goraždanskog kluba „ Radnički“ u prvih pet kola prvenstva A1 lige Federacije BiH znaju samo za uspjeh. Ostvarili su četiri pobjede ( u jednom kolu ekipa je bila slobodna) čime su se svrstali među ekipe koje važe za favorite.

-U nedjelju igramo u gradskoj dvorani „ Mirsad Hurić“ u Goraždu protiv veoma jake ekipe zeničkog „ Čelika“. Očekuje nas teška utakmica ali se nadamoi da će ekipa odigrati kao i do sada i da će se nastaviti naš pobjednički niz – rekao je na današnjoj press konferenciji Hasan Rikalo, trener u KK „ Radnički“.

-Ekipa Goražda je je super tim. Momci su sjajni i dobri prijatelji. Veoma mi se dopada Goražde – rekao je na press konferenciji Novian Cherry, jedan od dvojice amerikanaca u timu Radničkog. Novian je inače iz San Diega ( južna Kalifornija).

Optimizam pred sutrašnju utakmicu na pressu je izrekao i Adi Alikadić, jedan od glavnih aduta KK Radnički, košarkaš koji, uz dvojnu registraciju, igra uspješno i na domaćem terenu ali i u Evropi za sarajevsku ekipu „ Bosna Royal“.

Utakmica između timova Radničkog i Čelika počinje u 19 sati i goraždanski košarkaši su sa press konferencije uputili poziv navijačima od kojih očekuju snažnu podršku sa tribina.

Novina “Glas Goražda”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.