(FOTO) U ČAST ŽENAMA U NAUCI I TREĆEM ROĐENDANU LADIES IN MAGAZINA

Hits: 38

U Sarajevu je sinoć (26.02.) u klubu Brew Imperial Society održano je još jedno Ladies In druženje za dame.

Tema februarskih evenata su Žene i djevojke u nauci.

Koliko je to važna tema dovoljno govori činjenica da postoji  istoimeni međunarodni dan, a ustanovila ga je 22. decembra 2015.  Generalna skupština Ujedinjenih nacija.

Ladies In magazin se pridružio njegovom obilježavanju 11. februara podsjećajući na važnost uloge žena i djevojaka u nauci. Na međunarodnoj razini UNESCO i UN Women organiziraju se godišnje proslave u saradnji s partnerima i civilnim društvom.

Učesnice panela u Sarajevu bile su: Sanela Pašić, predsjednica Uprave Addiko Banke, doktorica ekonomskih nauka i profesorica na SSST-u, Una Suljić, docentica na Fakultetu za farmaciju Univerziteta u Tuzli, specijalistica medicinske biohemije i laboratorijske dijagnostike, key account menadžerica u kompaniji Salvus BiH d.o.o. i Zerina Mašetić, docentica doktorica i šefica Odsjeka za informacione tehnologije na Internacionalnom Burch univerzitetu.

Panelistice, stručne i uspješne bh. dame istakle su značaj i važnost pripadnica ljepšeg spola u nauci.

U ulozi voditeljice panela našla se Elma Zećo – izvršna urednica Ladies In magazina.

Posebna pažnja, pored tematskog panela posvećena je i trećem rođendanu najpopularnijeg lifestyle magazina – Ladies In magazina, koji slavi i promovira bh. ženu, ali i sve one vrijednosti i teme koje su u fokusu ove ciljne skupine.

Podršku projektu i temi pružili su i brojni prijatelji projekta, a ono što gošćama u neoficijelnom dijelu druženja uvijek najviše privlači pažnju svakako su trendovi o njezi kose, ljepoti, svemu onome što predstavlja neizostavan segment modernog stila življenja.

Subrina Recept u svojoj kampanji efikasnosti u saradnji s prirodom zasigurno je prvi izbor dama koje za svoju kosu biraju najbolje. Tako su i sinoć imale priliku da se upoznaju s kompletnom linijom šampona i losiona Subrina Recept, i za sebe izaberu onaj najbolji. Bogata ponuda uključuje različite veličine pakovanja i proizvode s aktivnim sastojcima koji efikasno pomažu kod najčešćih problema kose i vlasišta: peruti, opadanja i masne kose. Subrina Recept je namijenjena svima onima koji za dodatnu zaštitu i njegu vlasišta biraju prirodne sastojke.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.