FOTO/ U GORAŽDU OTVORENI TENISKI TERENI

Share this...
Share on Facebook
Facebook
0

Hits: 1130

U Goraždu su danas otvoreni teniski tereni koji su uljepšali izgled grada, a ljubitelji “bijelog sporta” konačno su došli na svoje. Vrpcu su presjekli načelnik Općine Goražde Muhamed Ramović, premijer BPK-a Emir Oković, predsjedavajuća OV Goražde Jelena Mirković, ministra za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport BPK-a Damira Žuge, te gosti iz Bahreina. Riječ je o zajedničkoj investiciji Općine Goražde, Vlade BPK-a Goražde, firme Prevent te specijalnog donatora dr. Ulricha Hogenschurza.

img_9469

U izgradnju teniskih terena uloženo je ukupno 80 hiljada KM. Prvi meč odigrali su načelnik Općine Goražde Muhamed Ramović i ministra za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport BPK-a Damira Žuge, a nakon toga su prisutni mogli pogledati nastup dvojice mladih reprezentativaca Radomira Tomića iz  Zvornika i Ahmeda Kurtića iz Tuzle.

img_9458

– U pitanju je velika svečanost. Ovo nam je nedostajalo u sklopu ovog Sportskog centra, zaista uz stadion i ostale sadržaje, ovo je ukras ovog grada. Ostaje nam još da  uradimo svlačionice, reflektore. Svakako da je  ovo uradila Općina Goražde sa Vladom Kantona, firmom Prevent i posebnim donatorom dr. Ulrichom  Hogenschurzom koji je donirao 17 hiljada KM. Sretni smo da mladi mogu već od večeras imati svoje termine ovdje, i evo u toku je prva utakmica mladih reprezentativaca BiH” kazao je u izjavi za medije Načelnik Općine Goražde Muhamed Ramović.
poster
Video/ Otvoreni teniski tereni u Goraždu
00:00
--
/
--
Izvor – Gorazde Portal
Share this...
Share on Facebook
Facebook
0