(FOTO) U GORAŽDU PREDSTAVLJENI REZULTATI RADA POLAZNIKA KULTURNO-EDUKATIVNOG CENTRA “GUN-GOR”

Hits: 140

U Goraždu je otvorena izložba radova nastalih tokom edukacije 16. grupe polaznika u Kulturno–edukativnom centru „Gun – Gor“. Oko 300 radova na aluminijumu, bakru, drvetu i drugim materijalima, rađenih u različitim tehnikama, izloženo je u prostorijama Biznis centra.  

  • Najveća vrijednost ove priče je da smo zapostavili mobitele, s obzirom da živimo u virtualnom svijetu gdje nam je telefon smisao – kazao je Kenan Garčević iz Gun-Gor centra.

Brojnim građanima u centru stečena znanja služe nakon završetka edukacije, pa su radovi iz Goražda stigli čak i do dućana u Dubrovniku, kazao je ministar za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport BPK, Damir Žuga, koji je otvorio izložbu.

Kulturno–edukativni centar Gun-Gor prije osam godina osnovale su Općine Goražde i Gungoren iz Turske.

  • Ova izložba obogatila je programski sadržaj Festivala prijateljstva. To je značajan doprinos općine Gungoren iz Istanbula bratskom gradu Goraždu i ovom velikom kulturnom događaju. Više od 3.000 naših sugrađana je do sada, kroz različite umjetničke radionice, pokazalo svoju kreativnost, oplemenilo svoje duše i svoj rad krunisalo izložbom ovih prelijepih djela – kaže Sanel Mušović, koordinator projekta.

AVAZ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: