(FOTO) U MJESTU VRANOVINA PRONAĐEN ZASAD 25 KOMADA BILJKI KOJE SVOJIM IZGLEDOM ASOCIRAJU NA BILJKE INDIJSKE KONOPLJE

Hits: 1125

FOTO: Glas Goražda

-Policijski službenici Odsjeka za organizovani kriminal i droge kriminalističke policije Goražde u proteklom su periodu došli do operativnih saznanja da se na lokaciji mjesta Vranovina( Grad Goražde) nalazi zasad 25 komada biljki koje svojim ikzgledom asociraju na biljke indijske konoplje.

Policijski službenici Odsjeka za organizovani kriminal i droge Sektora krimilastičke policije MUP-a BPK Goražde, zajedno sa kanntonalnim tužiocem, uz asistenciju policijskih službenika Jedinice za podršku, izašli su na lokalitet mjesta Vranovine, gdje su u blizini mjesta gdje se nalazi pomenuti zasad zatekli lice P.A iz Sarajeva. U razgovoru sa policijskim službenicima, u prisustvu tužioca, P.A je priznao da je on zasadio i uzgajao nevedene biljke – saopštio je danas novinarima na press konferenciji Mirsad Kamenica, šef Odsjeka za zaštitu tajnih podataka i analitiku MUP-a BPK Goražde.

Nakon uviđaja, pomenute biljke sačinjene od korijena, stabla i bočnih grana, kao i predmeti koji su korišteni kod zasada i i uzgoja biljki su izuzeti, a istog dana, P.A. je u razgovoru sa službenicima policije i tužiocem dobrovoljno predao jedno pvc pakovanje sa sadržajem suhe zeljaste materije koja svojim igledom asocira na opojnu drogu marihuana, ukupne bruto težine 8,95 grama – rekao je Kamenica na press konferenciji. P.A. je lišen slobode od strane policijskih službenika Uprave policije MUP-a BPK Goražde.

Kako stoji u saopštenju sa pressa privremeno oduzete materije biće dostavljene na vještačenje Centru za forenzička ispitivanja, vještačenja i istraživanja FUP-a Sarajevo, a nakon obavljenog vještačenja u Kantonalnom tužilaštvu Goražde, protiv osumnjičenog P.A. biće dostavljen izvještaj o počinjenom krivičenom djelu „ neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Press konferenciji su prisustvovali i kantonalni tužilac Predrag Golubović i Elvedin Hubanić, šef Odsjeka za organizovani kriminal i droge MUP-a BPK Goražde.

Izvor – Glas Goražda

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.