FOTO/ UČESTVOVALO BLIZU 120 PLANINARA ŠIROM BIH I SANDŽAKA

Hits: 859

Planinari iz kluba „Goražde-Maglić“ zajedno sa brojnim građanima, planinarima iz drugih gradova i država su u subotu, u povodu obilježavanja 1. marta- Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine, organizovali tradicionalni 21. zimski pohod na Grebak.

Organizovanjem zimskog pohoda na Grebak, koji je iz godine u godinu postao tradicija, nastoji se sačuvati od zaborava sjećanje na put spasa u toku agresije na Bosnu i Hercegovinu u periodu od 1992. do 1995. godine.

„Mi smo u sklopu naših značajnih datuma uzeli učešće, jer nas je Vlada BPK-a uvrstila u program obilježavanja Dana nezavisnosti. Mi na svoj način dajemo doprinos za obilježavanje“ – kazao je Zajko Šovšić iz Planinarskog kluba  „Goražde-Maglić“ Goražde.

Pohod na Grebak započeo je polaganjem cvijeća na spomen obilježje „Goražde, Grad heroj svojim  braniocima“,  nakon čega je uslijedio odlazak na Grebak, a zatim i na odredište Rudu Glavu.

Na ovogodišnjem zimskom  pohodu, koji ujedno predstavlja prvi u nizu događaja  kojim je na području Bosansko-podrinjskog kantona Goražde obilježen Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine, učestvovalo je blizu 120 planinara, ne samo iz Bosne i Hercegovine već iz Srbije, odnosno Sandžaka.

Vlada BPK

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.