(FOTO) UDRUŽENJE “SEKA” GORAŽDE – “RECI NE PLASTIČNIM KESAMA’

Hits: 51

Sloganom iz naslova ovog teksta, đaci Osnovne škole „ Fahrudin Fahro Baščelija“ uputili su jasnu poruku svojim sugrađanima i sugrađankama. Ovom sloganu dodali su i poruku „ Čuvajmo našu prirodu“ istaknutu na majicama koje su nosili na eko štandu postavljenom u ulici Zaima Imamovića u Goraždu.

Vedri i nasmijani susretali su građanke i građane Goražda, prenoseći im pomenute poruke ali i razgovarajući sa njima o tome kako naš grad učiniti čistijim i ljepšim. U fokusu tih razgovora bila je kampanja “Reci ne plastičnim kesama“ kao jedan od ciljeva koji su sadržani u projektu goraždanskog Udruženja „ SEKA“.

-Ovo danas je finalna aktivnost našeg Eko projekta koji smo provodili proteklih par mjeseci. Kao što sami znate mi smo imali niz aktivnosti koje je obuhvatio ovaj projekat: edukativne radionice, eko štand sa eko cekerima i akciju čišćenja Omladinske ulice. Ovom današnjom aktivnošću završavamo naš projekat. Djeca na Eko štandom će na ovaj način pokušati podići svijest kod građana da čuvamo našu okolinu i borimo se za zdravu životnu sredinu – kazala je ovom prilikom Emina Delahmet , saradnica za rad sa djecom i mladima u Udruženju žena “Seka”.

Vrijedni učenice i učenici škole „ Fahrudin Fahro Baščelija“ koja i sama nosi epitet eko škole, svojim su starijim sugrađanima postavljali pitanja o tome kako oni vide rješenje za uređeniji grad i odgovorniji odnos građana prema životnoj sredini, a kao nagradu za odgovore uručivali su im prigodne bedževe i eko cekere.

Hvale vrijedni i kampanja i akcija „ SEKE“ i mladih eko volontera. Žele sasvim drugačiju sliku od bačenih papira i drugih otpadaka izvan kanti za smeće, žele korištenje platnenih – eko kesa. Žele čist i umiven grad.

A šta žele njegovi stanovnici?

Izvor -“Glas Goražda”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.