(FOTO) UZ PODRŠKU VLADE BPK GORAŽDE U SKORIJE VRIJEME OČEKUJE SE REALIZACIJA JEDNOG OD NAJVAŽNIJIH INFRASTRUKTURNIH PROJEKTA

Hits: 132

Vlada Bosansko-podrinjskog kantona Goražde podržala je Projekat „Razvoj insfrastrukture omladinskog nogometa/fudbala kroz širu društvenu zajednicu“ Grada Goražda i Fudbalskog/Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine , odnosno izgradnju terena sa vještačkom travom čiji je cilj unaprjeđenje infrastrukture za potrebe omladinskih pogona fudbalskih klubova.

Ukupna vrijednost projekta je 460.000,00 KM, a Vlada je u skladu sa Programom utroška sredstava, sa ekonomskog koda 614 100 Tekući transferi drugim nivoima vlasti, za njegovo sufinansiranje izdvojila i uplatila 70.000,00 KM.

Tim povodom, premijerka Bosansko-podrinjskog kantona Goražde Aida Obuća i resorni ministar Arman Bešlija, u pratnji gradonačelnika Grada Goražde Muhameda Ramovića te direktora Sportsko privredno – kulturnog centra  u Goraždu Mensura  Ćurovića  obišli  su  danas sportske terene na gradskom stadionu „Midhat Drljević“  u Goraždu na kojem će biti realiziran ovaj veoma značajan infrastrukturni projekat.

„Veoma smo zadovoljni jer smo u potpunosti ispunili očekivanja koja su bila stavljena ispred Vlade BPK Goražde i resornog ministarstva, a to je  obećanje  da ćemo više ulagati u infrastrukturne projekte. S tim u vezi, u potpunosti smo podržali zahtjev Gradske uprave Grada Goražde, koja se nama obratila i zatražila podršku iz budžeta BPK  Goražde  za sufinansiranje projekta izgradnje pomoćnog stadiona i uspostave vještačke trave u iznosu od 70.000 KM. Očekujemo da se ovaj projekat počne realizirati ,uz obavezu svih aktera kako bismo u konačnici dobili jedan reprezentativan pomoćni stadion u funkciji svih građana našeg kantona, pogotovo omladinskih selekcija koje uz bolje uslove za treniranje mogu  očekivati i bolje sportske  rezultate, a to je i cilj  Vlade BPK Goražde, resornog ministarstva,  a i Skupštine BPK Goražde u konačnici-„ovom prilikom istaknula je premijerka BPK Goražde Aida Obuća.

Gradska uprava Grada Goražde ispoštovala je obavezu prema Nogometnom savezu uplatom sredstava, a u narednom periodu potrebno je pripremiti teren kako bi se realizovao projekat.

„Potpisivanjem ugovora imamo preuzetu obavezu  da obezbijedimo i pripremimo teren. Sada očekujemo glavni projekat kako bismo izdali građevinsku dozvolu i tek tada možemo raspisati javni poziv za odabir najpovoljnijeg ponuđača vezano za postavljanje  podloge, jer ne možemo je raditi bez glavnog projekta“-ovom prilikom kazao je gradonačelnik Grada Goražde Muhamed Ramović.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.