(FOTO) VJEŽBAJTE SA VILDANOM MILAVIĆ I U OVE ZIMSKE DANE

Hits: 615

Vildana Milavić, psihologinja i fitness trenerica, pokazuje top pet vježbi koje možete raditi i u zimskom periodu kako bi ste bili u fit fotmi. Praznici i mnogo kalorične hrane razlog su tromosti i debljanja stoga tople preporuke za ove vježbe

Čučanj

Ova vježba je kraljica vježbi za glutealne mišiće, a može se izvoditi bilo gdje. Postavimo noge u poziciji malo široj od ramena i spuštamo se nazad (gluteusom ka dolje), dok ne dosegnemo ugao od 90 stepeni.

Bugarski iskorak

Vježba koja snažno aktivira muskulaturu donjih ekstremiteta. Nogu postavite iza sebe na klupu, stolicu ili krevet, a prednju nogu ispružite, te prilikom spuštanja vodite računa da koljeno ne prelazi preko dužine stopala.

Vježba kraba

Pogodna je za istezanje i toniranje više mišićnih grupa, a prvenstveno struka i leđa. Zauzmite položaj kao na fotografiji, te ruku nastojte izvući što dalje iza sebe, a pri vraćanju u početni položaj, ruku spustite pored sebe. Težinu održavamo nogama i rukom koja je ispod torza.

Plank

Najatraktivnija vježba za mišiće „corea“ (područja trbuha, struka, leđa). Riječ je o izdržaju, odnosno izometričkoj kontrakciji uključenih mišića (mišići se tu ne skraćuju, niti se izdužuju, a ipak obavljaju rad). Jednostavno se namjestite u poziciju i obarajte vlastiti rekord u držanju izdržaja/planka.

Varijacija planka

Pogodna za trbušne mišiće, ali pogađa i ostale mišiće uključene u izvođenje vježbe. Nakon što se čvrsto oslonite na dlanove, privlačite koljeno unutra ka pupku i snažno istegnite nogu nazad. Obratite pažnju na ravnotežu tijela.

Izvor – AZRA

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.