(FOTO) ŽELJKO KOMŠIĆ O TABUTU U ČAPLJINI: TO JE MORBIDNO I BOLESNO

Hits: 507

Prva reakcija na fotografiju sa karnevala u Čapljini koja prikazuje postavku pokopa sačinjenu od tabuta, partizana, ustaša i imama i nišana sa imenom Željka K. došla je iz čapljinskog odbora Demokratske fronte i predjednika same stranke.

“Moj komentar je samo – morbidno i bolesno”, kazao je predsjednik Demokratske fronte Željko Komšić, dok je iz DF-a Čapljina došla poruka osude “ismijavanja i zloupotrebe vjere i vjerskih osjećanja”

 

“Političku poruku nećemo ni komentarisati osim da su velike oči Dragana Čovića u strahu od gubitka fotelje”, stoji u kratkom komentaru objevljenom na lokalnom Facebook profilu stranke.

Podsjećamo, sanas su u Čapljini održane Velike maškare – Karneval fest 2018 koji je, po svemu sudeći, zadobio i popriličnu političku notu koja je naišla na veliko neodobravanje dijela javnosti.

Jedna od atrakcija bio je tabut, karikatura Željka Komšića, zastava BiH te nišan na kojem je stajalo ime “Željko K.”. Tabut su okruživali partizani sa zelenim maramama, jedan ustaša i imam. Može se zaključiti to da je riječ o aluziji na Komšića i njegovu kandidaturu za člana Predsjedništva BiH. Također, na karnevalu se našla i lutka koja neodoljivo podsjeća na sudiju Carmela Agiusa (desni dio fotografije) koji je presjedao sudskim vijećem koje je donijelo odluku o presudi zločinačkoj šestorki tzv. Herceg-Bosne.

Karnevalske lutke po običaju predstavljaju simbole onoga “lošeg” i na kraju festivala one bivaju zapaljene.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.