(FOTO+VIDEO) MAIDA BURGIĆ: „PRILIKOM NAJAVE PRILOGA O SMRTI HATIDŽE MEHMEDOVIĆ, NA MOMENTE SAM SE GUBILA U PROSORU, NESTAJALO MI JE ZRAKA…

Hits: 3403

Maida Burgić  je prepoznatljivo lice Hayat TV, inače voditeljica „Vijesti u 7“. Već kao djevojčica imala je javne nastupe, a učiteljica u osnovnoj školi znala joj je „zadati“ odgovornost voditeljice priredbe. Iz godine u godinu rasla je ljubav prema novinarskom poslu kaže za gorazdeportal.com jedna od najboljih i naljepših voditeljica na bh. medijskom prostoru.

 – Moji prvi koraci u novinarskoj profesiji počeli su na trećoj godini studija, tačnije bila sam angažirana kao voditeljica Tuzla Film festivala. Sa tim malim timom, a velikim ljudima naučila sam zaista mnogo. Taj glamur i blještavilo puno šljokica, divnih ljudi, prijatelji, kolege, ambicije ka daljem usavršavanju otvorilo mi je vrata na Radio televiziji Tuzlanskog kantona. Tu sam ostala pune dvije godine. Na početku kao novinarka informativnog programa, a ubrzo nakon toga i voditeljica. Nakon toga došla sam u Sarajevo, grad koji ma dušu i koji se mora voljeti. Ovdje počinjem raditi kao voditeljica „Vijesti u 7“. Sve ovo što sam postigla sasvim sigurno ne bih mogla bez ogromne podrške. Vjerujem da me pravi poslovni uspjesi tek očekuju – kaže Burgić.

FOTO: Maja Burgić

Slobodnog vremena kaže nema mnogo, oni koji rade u bilo kojem mediju to će razumijeti, ali nekako stigne pročitati šta se to dešava. Naglašava kako cijeni rad svakog moralnog i etičnog novinara! Imala je kaže ponuda da radi kao model ali to nikada nije prihvatila.

–Ne smatram da u tome ima išta loše, nego jednostavno nisam sebe vidjela tu. Ja sam po profesiji novinar, ne manekenka, ne pjevačica ili bilo što drugo. Žao mi je što su novinarsku profesiju srozali na neki način i što danas nažalost svako može da bude ‘novinar’ – ističe Maida.

FOTO: Maja Burgić

Vitku liniju održava vježbanjem, a nekada je Maida bila sam i odbojkašica. Ljubav prema ovom sportu njegovala je punih devet godina. Pored toga ističe da je ishrana jako bitna u očuvanju dobre linije.

– Moja majka se bavila tim šta ću pojesti, da mora biti zdravo, domaće itd… Sada kada živim sama, pratim te navike koliko mogu. Mama hvala za navike –kroz smjeh nam priča popularna voditeljica vijesti.

Slobodnog vremena ima jako malo, i naglašava kako je velika spavalica te da joj sna nikada nije dosta. Svaki slobodan trenutak nastoji provesti u prirodi jer je to istinski relaksira i odmori.

O Maidi Burgić posebno se priča posljednjih dana nakon što su njene suze tokom najave o smrti Hatidže Mehmedović izazvale suze hiljada ljudi koji su u tom trenutku gledali „Vijesti u 7“

VIDEO: Voditeljica “Vijesti u 7” zaplakala tokom najave priloga o smrti Hatidže Mehmedović

– Vijesti 23. jula neću nikada zaboraviti. U samoj pripremi i iščitavanju najava, samo se bojala najave za rahmetli majku Hatidžu. Koliko god puta sam je iščitala u grlu me više stezalo. Jedno sam znala, ja to moram. Ja sam ta koja ima odgovornost odvesti Vijesti do kraja. Urednica Lejla Skenderagić ‘krivac’ jer je uredila tu najavu, čini mi se i sama nije bila sigurna kako će to izgledati kada je ja budem izgovarala. Čini mi se u 19.15 sati, na polovini vijesti trebalo je najaviti taj prilog o rahmetli majci Hatidži, prilog kolegice Dženete Sarić-Kozić… Na momente sam se gubila u prostoru, nestajalo mi je zraka, glas kao da se gasio i jednostvano suze nisam mogla iskontrolisati. Ostalo ste vidjeli… – emotivno priča Burgić.

Maida Burgić ostaje na Hayatu, a gdje i kada će je sudbina odvesti nikada se ne zna. Definitivno se nije poakala što je dom u Tuzli zamjenila onim sarajevskim. I da… Informativa i televizija, potpisujem.

gorazdeportal.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.