FRLJIĆ PREPORUČIO PREDSJEDNICI HRVATSKE DA SVRATI U AHMIĆE

Hits: 203

Gostujući u Novom danu poznati kazališni redatelj Oliver Frljić komentirao je i posjet hrvatske predsjednice Kolinde Grabar Kitarović Bosni i Hercegovini.

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović danas je započela svoj trodnevni posjet BiH. Još nedavno su je tamo zvali “kraljicom Balkana”, a danas – prosvjedi.

“Predsjednici je jako teško pala ta titula jer očito Balkan u njezinoj imaginaciji predstavlja isključivo nešto negativno. Da je podsjetim da je Balkan kolijevka zapadnoeuropske civilizacije, ako je slučajno zaboravila. Mislim da nikad nije bila iskrena o politici prema BiH, zastupala je interese jednog naroda. Vidio sam plan posjeta, da ide i u Novu Bilu. Ja sam od tamo, rođen sam u Travniku, mogu joj reći da su Ahmići četiri, pet kilometara udaljeni pa bi mogla svratiti i tamo.”

Kako vidite budućnost BiH?

“BiH je jako žilava, preživjela je i rat gdje su se i srpska i hrvatska strana potrudile rasturiti BiH. Mislim da je problem Daytonski sporazum, on normalizira nenormalno stanje – dva entiteta su neodrživa. Postojanjem Republike Srpske kao entiteta se na neki način nagradio jedan dio zločina u tom ratu.

I hrvatski narod u BiH je žrtva politike HDZ-a i službenog Zagreba. Taj narod nikad nije samostalno odlučivao. Oni jesu neka tampon zona i instrument interesa Zagreba, ali žive u jednoj drugoj državi i trebali bi svoj suživot graditi primarno s ljudima s kojima žive u toj državi.”

Izvor – N1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.