GDJE STE GORAŽDANI? ZAŠTO STE ZABORAVILI BEKTA GACKU?

Hits: 15101

Piše: Ahmet Sejdić

Od mojih silnih prijatelja iz i oko Goražda kojih je oko 1000, danas ne viđoh ni sliku, ne pročitah ni riječ o ukopu posmrtnih ostataka jednog od najvećih sinova odbrane Bosne na Drini rahmetli Bekta Gacke. Nevjerovatno ali je moguće.

Oni koje sam sreo su zlatni i hoću da vjerujem da su samo oni znali za ovaj častan čin.

Moja gorčina, bol i golemo razočarenje u podvalama četnika koji nisu imali ni trun ljudskog uvažavanja pa su podvalili u humanoj razmjeni tijela poginulih boraca lažnim tijelima doveli porodice i saborce u trajnu bol punih 24 godine. To su bili i ostali takvi oni puni zločina pa i ovo je zločin koji samo oni mogu nositi i lagati i sebe i druge.

Ponosan sam na to da nismo bili kao oni i da smo sva tijela vojnički i humano poslali u svim razmjenama. Danas je smiraj našla porodica posebno majka rahmetli Bekta Gacke i sestra, a prije petnestak dana i porodica rahmetli Ramića čije je tjelo dato pod lažnim Bektinim imenom.

Tu nije kraj podlosti četnika mnogo je tijela naših boraca uništeno na razne načine i užasne metode među njima i tijela rahmetli Heće i Beše, a poginuli su na istom mjestu i u istoj bitci u kojoj smo bili na korak do velike pobjede i ulazka u Višegrad.

Rahmet herojskoj duši rahmetli Bekte.

Facebook profil Ahmet Sejdić

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.