GoFundMe ZA POMOĆ NEDIMU

Hits: 761

Molim vas kliknite na ovaj GoFundMe link za vise detalja i ukoliko ste u mogucnosti da donirate novac! Hvala vam dragi ljudi! 

Nedim Delić, mladić iz Goražda o kojem se pisalo u decembru prošle godine u vrijeme akcije prikupljanja novca za neophodne lijekove (četiri doze lijeka Doxorubicin 40mg) koji su nabavljeni u Sloveniji po cijeni od 3.500 dolara, ponovo je u teškoj situaciji.

Iako se vjerovalo da će oporavak biti uspješan nakon ove terapije, Nedim koji je obolio od karcinoma vezivnog tkiva, te se već pet mjeseci nalazi na liječenju na Klinici za infektivne bolesti Kliničkog univerziteta u Sarajevu (KCUS), ponovo treba pomoć sugrađana. Njegova porodica je u bezizlaznoj situaciji jer za samo mjesec dana treba osigurati 150.000 KM.

“Vjerovali smo da će liječenje uspjeti. Tada je trebalo 3.500 dolara i hvala svima koji su reagovali. Novac koji nam je ostao smo uplatili za liječenje drugih sugrađana. Nadali smo se da će izaći zdrav iz bolnice, ali nalazi su pokazali suprotno, njegovo stanje se drastično pogoršalo i sada je potrebno 150.000 KM. Ne znam šta da radim, nemam više izlaza”, ispričao je kroz suze Nedimov otac Edib.

GoFundMe za Nedima!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *