GORAŽDANSKI KONJ ZAPRIJETIO SUICIDOM AKO SASTAV VLADE OSTANE DO KRAJA MANDATA

Hits: 1557

 

Skočiću simbolično sa mosta „Alije Izetbegovića“ ako ovaj sastav Vlade ostane do kraja mandata, stoji u pismu goraždanskog konja čije je ime poznato redakciji, a pritnja je stigla samo nekoliko sati nakon što je objelodanjeno da je i Zukićev konj počinio samoubistvo.

-Mi konji imamo više obraza, morala i etike od vas ljudi. Ne možemo da gledamo šta se sve dešava pa je meni jedini izlaz završiti kao Zukićev konj– navodi se u pismu depresivnog goraždanskog konja.

Pismo konja dirnulo je mnoge jer je moral i etika izgledao ostao samo još kod životinja. U pismu se dalje navodi.

-Ubi me nepravda, moj gazda ostao je bez poljoprivrednih podsticaja pa je raspustio cijelu ergelu konja a ja evo godinu dana tumaram i niko da me udomi. Snašao bih se ja nekako ali kad vidim kakva se nepravda dešava prema ljudima dođe mi da se popenjem na most i da skočim. Vladajuće strukture nepravedno smjenjuju kvalitetne direktore, Vladu vode nesposobni, Stranka za Bosnu i Hercegovinu kontroliše medije i nastoji stvoriti potpuno iskrivljenu sliku stvarnog stanja u Goraždu, siromašni nemaju socijalnu pomoć, ljudi su zapostavljeni, kakva je onda sudbina konja na ovom prostoru! Nikakva! – navodi se u dijelu pisma vidno razočaranog goraždanskog konja.

Dio pisma odnosi se na prijateljski odnos koji je imao sa Zukićevim konjem i činjenicama vezanim za suicid.

-Zukićev konj se nije mogao nositi sa stresom optužnice podignute prema vlasniku, te je ključni trenutak za njega bila nasilna smrt Zukićevog psa Bilija, prošle godine.

Iskreno se nadamo da na kraju ipak sudbina goraždanskog konja neće biti istao kao Zukićevog.

Tekst je satiričnog karaktera, njegova svrha nije omalovažavanje ili vrijeđanje bilo koga već zabava i humor sa stvarnim ili približno stvarnim događajima.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.