Goraždansko Udruženje za pomoć osobama ometenim u psihičkom razvoju

Hits: 48

12871471_1159925850726950_4121126575198716155_nNjihove su želje i njihovi osmjesi podjednako važni i vrijedni kao i svi drugi. Njihovi snovi takođe. Dio tih njihovih snova i mnogo osmjeha vidjeli smo u dječijem parku „ Plavi cvijet“ u Goraždu gdje su se okupili članice i članovi Udruženja sa pomoć osobama ometenim u psihičkom razvoju, voditelji ove izuzetno značajne organizacije. A na tom izletu pridružili su im se njihovi prijatelji iz ruđanskog udruženja „ Nada“.

„ Hvala vam što ste izdvojili vrijeme da nas posjetite“ – kaže predsjednica goraždanskog udruženja Emira Hodžić, što radost druženja dijeli sa njenom kolegicom Milenom iz Rudog. A vrijeme koje smo provelii sa članicama i članovima i prijateljima oba udruženja za nas je – bio dar. Biti sat- dva sa dobrim, dragim, skromnim ljudima.

Sa mladim članovima ovih udruženja koji poklanjaju velike, iskrene osmjehe u kojima je beskrajna dobrota.

Pozdravljamo se i „ zakazujemo“ nove druženje, u tradicionalnom interkulturalnom kampu koji okuplja osobe sa invaliditetom, kampu što ga organizuje Udruženje „ Nada“ iz Rudog koji će startazti 20.juna.

Izvor – Glas Gorazda