GORAŽDE ĆE U BUDUĆE 31. JULI SLAVITI KAO „DAN BEZ NEZAKONITIH SMJENA I POSTAVLJANJA PODOBNIH“

Hits: 1042

U BPK Goražde danas je obilježen „Dan bez nezakonitih smjena i postavljanja podobnih“ jer nije zabilježena niti jedna smjena direktora nakon dužeg vremenskog perioda.

Vlada sa ponosom ističe da danas nije zabilježena niti jedma smjena, nezakonito imenovanje na funkciju “vršioca dužnosti” i slično, a samim tim nije prekršen zakon pa će na narednoj sjednici Skupštine BPK predložiti da se od naredne godine 31. juli u Goraždu obilježava kao kantonalni praznik i kao neradni dan.

– Provjeravali smo više puta, pozivali smo sve kantonalne agencije, preduzeća i ustanove koje pripadaju kantonu i možemo sa ponosom reći da niko nije smjenjen a što je možda važnije nije ni pokrenuta procedura smjene tokom dana i na sjednici Vlade smo to sa ponosom konstatovali da je ovo veliki dan za Goražde, navodi se u saopštenju.

Kako saznajemo već od naredne godine 31. juli obilježiće se simbolično bacanjem žute velike koverte sa mosta „Alije Izetbegovića“ na kojoj će pisati: „Vlada BPK ima srce, danas nikog ne smjenjujemo“!

– U prethodnom periodu imali smo brojne nezakonite smjene, postavljanje kafe kuhara za predsjednike upravnih odbora, postavljanje ministara bez diplome, i brojne druge nezakonite radnje i onda je dan u kojem se ništa od toga ne dešava idealna prilika za proslavu. Odlučili smo da barem na današnji dan ljudi ne strahuju, nemaju stres i slično.

Već od 1. augusta najavljene su nove smjene, kadrovska pretuimbavanja, postavljanje podobnih na rukovodeće pozicije i slično.

Tekst je satiričnog karaktera, njegova svrha nije omalovažavanje ili vrijeđanje bilo koga već zabava i humor sa stvarnim ili približno stvarnim događajima.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *