GORAŽDE DOBIJA METRO I JAVNO PREDUZEĆE GORAŽDE METRO “GMETRO”

Hits: 15539

To je sadržaj danas potpisanog Sporazuma o saradnji između Kantona Sarajevo i Bosansko-podrinjskog kantona Goražde, koji su potpisali premijeri Elmedin Konaković i Emir Oković, gradonačelnik Goražda Muhamed Ramović, te ovlašteni predstavnik i direktorica direkcija za ceste dvaju kantona Emir Hota i Izeta Jahić.

Ministarstvo saobraćaja Kantona Sarajevo, odnosno Direkcija za puteve, osigurat će finansijsko učešće Kantona Sarajevo u izradi projektne dokumentacije za Goražde metro u ukupnom iznosu 500.000 KM. Novac će biti izdvojen u dvije tranše, 250.000 KM u budžetima za ovu i sljedeću godinu.

Najavljeno je da bi se s ovom aktivnošću moglo krenuti najdalje za mjesec dana, te objasnio i da će time biti planirana izgradnja 14,7 kilometara metro linije u sklopu koje je tunel dužine 14,7 kilometara koji bi, po procjenama, mogli koštati oko 100 miliona KM, i 21 metro stanica koja bi, po procjenama mogla koštati 50 miliona KM, saopćeno je iz Press službe BPK. Metro linija A1 ide od Zupčića do Pobjede, metro linija A2 Bačci – Hubjeri i metro linija A3 Vitkovići – Sopotnica.

Tekst je satiričnog karaktera, njegova svrha nije omalovažavanje ili vrijeđanje bilo koga već zabava i humor sa stvarnim ili približno stvarnim događajima.

gorazdeportal.com