GORAŽDE: GRANIČNI POLICAJAC PRIJE ŠEST GODINA USMRTIO SUPRUGU, A SADA IZVRŠIO SAMOUBISTVO VJEŠANJEM

Dežurnoj službi Policijske stanice Goražde jučer oko 18.15 sati obratio se P.E., iz Goražda, i prijavio da je u ulici Zdravstvenih radnika u Goraždu, P.F. (1965.) izvršio suicid vješanjem.

Na lice mjesta izašli su policijski službenici Uprave policije MUP-a BPK Goražde, koji su obezbijedili lice mjesta i izvršili uviđaj.

O gore navedenom događaju, upoznat je i dežurni Kantonalni tužilac.

Kako Avaz.ba saznaje, riječ je Fahrudinu Perli, koji je prije šest godina izvršio ubistvo supruge. U trenutku pronalaska njegovo tijelo bilo je u fazi raspadanja.

U trenutku izvršenja samoubistva, saznaje Avaz.ba, bio je na uvjetnom dopustu i u vrlo teškom psihičkom stanju.

Podsjećamo, krajem avgusta 2011. godine, Perla, koji je bio pripadnik Granične policije BiH, ubio je u porodičnoj kući u goraždanskom naselju Baćci, hicima iz službenog pištolja, suprugu Mirsadu (35).

Perla je potom telefonom pozvao prijatelja i obavijestio ga o ovom stravičnom činu.

Kada je policija došla na mjesto gdje su odjeknuli pucnji, koji su bili fatalni po jadnu ženu, Mirsada je još davala znakove života.

Njeno srce, međutim, nije izdržalo i od šest metaka ispaljenih u grudni koš i leđa, preminula je u Domu zdravlja Goražde.

Dok se borila za život, njen muž je priveden u pritvorsku jedinicu goraždanske policije.

Komšije i građani Goražda bili su u šoku, jer niko nije mogao ni da zamisli da će se dogoditi ova tragedija iza koje su se krili višegodišnji bračni problemi. Međutim, kap koja je prelila čašu ne vuče korijene iz prošlosti, već je bila, zapravo, bezazlena. Tako je bar kantonalnom tužiocu Lazaru Drašku ispričao osumnjičeni za ubistvo.

– Fahrudin je izjavio kako je neposredno prije ubistva od supruge zatražio majicu da obuče. Onda je ona nešto opsovala i rekla mu da nađe sam. U tom momentu on je uzeo pištolj i ubio je – kazao je tada tužilac Draško, dodajući da je, prema tvrdnjama svjedoka, to bio samo povod.

AVAZ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: