GORAŽDE: OSIGURANO VOZILO ZA POTREBE SLUŽBE KUĆNOG LIJEČENJA

Hits: 556

Direktor ove ustanove Edin Čengić naglasio je da je Dom zdravlja jedna od jedinica u okviru Civilne zaštite te da je nabavka bila prijeko potrebna

Za potrebe Službe kućnog liječenja Doma zdravlja “Dr. Isak Samokovlija“ Goražde osigurano je novo putničko motorno vozilo vrijedno 30.000 KM.

Nabavka vozila izvršena je u skladu s programom Civilne zaštite Goražde, a primopredaja je obavljena danas. 

Direktor ove zdravstvene ustanove Edin Čengić naglasio je da je Dom zdravlja jedna od jedinica u okviru Civilne zaštite te da je nabavka vozila bila prijeko potrebna. 

– Mi smo imali zaista goruću potrebu za novim automobilom za terenske intervencije i rad, jer mi ovom službom pokrivamo cijelo područje Goražda, gdje ima teško pristupačnih mjesta, posebno u zimskim uvjetima. Na ovaj način ćemo u potpunosti pokriti taj dio kućnog liječenja, a kao jedinica civilne zaštite u slučaju nepogoda moći ćemo pristupiti tamo gdje ne može doći sanitet ili neko drugo vozilo. Na listi naših prioriteta je i nabavka sanitetskog vozila – istakao je Čengić. 

Grad Goražde ima posebno planirana sredstva za potrebe Civilne zaštite i ona se realiziraju prema petogodišnjem programu. 

– Imamo 11 jedinica u čije opremanje ulažemo ta sredstva. Dom zdravlja je iskazao potrebu za ovakvim vozilom i mi smo to, kao i Gradsko vijeće, ispoštovali. Drago nam je da i na ovaj način podržavamo i pomažemo rad službi u Domu zdravlja, posebno kada se radi o kućnom liječenju i kućnoj njezi – rekao je ovom prilikom gradonačelnik Muhamed Ramović. 

U skladu s programom Civilne zaštite, naredne godine planirana je i nabavka vatrogasnog vozila, za što će biti izdvojeno više od 300.000 KM.

FENA

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.