GORAŽDE USKORO DOBIJA NOVI SPORTSKI TEREN

Hits: 3416

Ovih dana na području Rasadnika izvode se radovi na pripremi zemljišta za izgradnju sportskog terena zatvorenog tipa (balon sale). Radove finansira SFK Libero Goražde koji je iznašao sredstva za prvu fazu pomenutog projekat. Riječ je o izgradnji prvog sportskog terena ovoga tipa na području Goražda sa umjetnom travom. Ukupna vrijednost projekta je 170.000,00 KM, a trenutno se izvode radovi na prvoj fazi čija je vrijednost 80.000,00 KM, a u sklopu koje će se osposobiti tereni za održavanje treninga.

Zemljište kojim upravlja Općina Goražde izdato je na privremeno korištenje za uređenje sportskog terena podnosiocu prijave SFK Libero, a nakon provedene procedure Javnog oglasa. Pomenuta parcela je definisana Regulacionim planom Rasadnik i namijenjena je za sportske terene.

Projekat će pomoći i Općina Goražde, a mjesto gdje se izvode radovi posjetili su danas načelnik Općine Goražde dr.sci. Muhamed Ramović, premijer BPK Emir Oković i ministar za mlade, nauku, kulturu i sport u Vladi BPK-a Damir Žuga sa saradnicima.

Općina Goražde svakako će podržati ovaj projekat, kazao je u izjavi za medije načelnik Općine Goražde dr.sci. Muhamed Ramović – ”Svakako da ćemo i mi pomoći ovaj projekat. Zemljište smo dali pod najpovoljnijim uslovima i dobro je da se on realizuje. Zaista su nam potrebne bar još dvije ovakve sale iz razloga što su termini popunjeni u Gradskoj dvorani, a i u školskim salama. Očekujemo da će vrlo brzo početi i gradnja slijedećeg terena. Osim toga u ovom dijelu je predviđeno nekoliko zgrada tako da će ovo biti jedan od najljepših dijelova našeg grada. Mi ćemo za početak u ovaj projekat uložiti 3.000,00 KM. Dalje ćemo pratiti stanje i naravno pomoći ćemo i u slijedećim fazama. Ovo je prva faza u kojoj mi želimo da pomognemo. Općina Goražde izdvaja oko 600 hiljada KM za sport i kulturu ukupno na godišnjem nivou. Sigurno prema Budžetu koji imamo mi ipak ulažemo dovoljno sredstava.”

Ovo će sigurno biti mjesto koje će okupljati veliki broj mladih sportista, naglasio je ministar Damir Žuga – ”Ovakve stvari su stvar lokalne zajednice, ali u svakom slučaju mislim da ova lokalna zajednica je regulisala ovu oblast i mi se nalazimo na terenu na području Rasadnika gdje je Regulacionim planom planirana izgradnja dva mini sportska terena zatvorenog tipa. Evo na jednom su zvanično otpočeli radovi, a jako brzo ćemo imati i izgradnju drugog sportskog terena u jednim savremenim uslovima i evo  ovdje smo da izrazimo podršku jednoj grupi građana koji žele da daju maksimum od sebe i za svaku je pohvalu ovo što su  iznašli finansijska sredstva, za svaku pohvalu je i nadležna općinska služba koja je našla adekvatan prostor. Mislim da je jako blizu grada i sigurno uz ovaj jedan kompleks prema tržnom centru Bingo može biti  u narednom period mjesto okupljanja mladih sportista.”

Izvor: Gorazde.ba

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.