GORAŽDE: ZAHIRAGIĆ MISLIO DA MU SE POKVARIO TELEVIZOR JER JE CIJELO VRIJEME PRIKAZIVAO SAMO VLADU I PREMIJERA

Hits: 4219

Ahmed Zahiragić, ekonomista iz Goražda, podnio je reklamaciju na svoj TV uređaj i zatražio od prodavca da ga servisira zato što televizor cijelo vrijeme na svim programima prikazuje samo premijera, ministre i Vladu BPK Goražde.

Kako je Zahiragić naveo u zahtjevu za reklamaciju, kvar se sastoji u tome što televizor emituje samo snimke premijera, ministara i cjelokupne Vlade iako posjeduje Moju TV i na raspolaganju ima više od 90 kanala.

– U početku sam mislio da je moj digitalni risiver zablokirao i da zato cijelo vreme prikazuje isti snimak. Nekoliko puta sam ga restartovao, ali nije pomoglo. Isključivao sam i uključivao televizor više puta, mjenjao kanale, čak koristio i staru i oprobanu tehniku da ga “lupim“ rukom ne bi li proradio, ali ništa nije pomoglo. Na kraju sam odlučio da iskoristim svoja potrošačka prava iskoristim garanciju na TV 3. godine i zatražim od prodavca da servisira moj televizor ili mi da novi – naveo je Zahiragić.

U servisu nismo mogli da dobijemo zvaničnu reakciju, ali nezvanično smo saznali da je u poslednje vrijeme prijavljen veliki broj televizora sa sličnim kvarom.

– Od 2016 godine pa do sada zabilježen  je skok broja kvarova od preko 300 procenata, a ako imamo u vidu da broj kvarova nije mali od imenovanja Vlade 2014 godine postaje jasno da će servisi uskoro biti potpuno pretrpani – rekao je stručnjak iz servisa koji je želio ostati anoniman.

Tekst je satiričnog karaktera, njegova svrha nije omalovažavanje ili vrijeđanje bilo koga već zabava i humor sa stvarnim ili približno stvarnim događajima.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.