GRAĐANI BRATSKE OPĆINE KEĆIOREN ODUŠEVLJENI NASTUPIMA MLADIH GORAŽDANA

Hits: 2063

I ove kao i prethodnih godina, Općina Goražde dobila je poziv od prijatelja iz Turske da uzme učešće na tradicionalnim Ramazanskim noćima koje se svake godine u mjesecu Ramazanu održavaju u bratskim općinama.
Screen Shot 2016-06-20 at 8.16.11 AM
Ponosni predstavnici Općine Goražde i Bosne i Hercegovine proteklog vikenda su u okviru Ramazanskih noći u Ankari održali cjelovečernji program na Glavnom sajmu u bratskoj Općini Kećioren, gdje su članovi Ansambla narodnih igara i pjesama CZK Goražde i hora Šapat srca, jedinstvenim i prigodnim performansima predstavili našu tradiciju i kulturu, te na taj način oduševili prijatelje u Ankari. Tokom boravka u Ankari u okviru programa na Glavnom sajmu, Općina Goražde imala je svoj štand u sklopu kojeg su mladi našeg Grada predstavili privredno-turističke potencijale naše Općine kao i BiH, a predstavljena je i Bosanska soba koja je bila posebna atrakcija i izazivala zanimanje prisutnih. Programu na Glavnom sajmu pored domaćina načelnika bratske Općine Kećioren, Mustafe Aka prisustvovale su brojne zvanice kao i načelnik Općine Goražde dr.sci. Muhamed Ramović.

Screen Shot 2016-06-20 at 8.15.52 AM

Nakon Kećiorena delegacija Općine Goražde danas ima nastup u bratskoj Općini Adapazar, a nakon toga posjetiće i Istanbul, tačnije bratske općine Gungoren i Općinu Bayrampaša u kojima će također u okviru Ramazanskih noći predstaviti naš grad i BiH.
Treba naglasiti da su tokom posjeta Kećiorenu članovi delegacije na čelu sa načelnikom dr.sci. Muhamedom Ramovićem iskoristiti priliku da razgovaraju sa predstavnicima ove bratske Općine o projektima, a prije svega o projektu uređenja Trga branilaca čija je realizacija u toku, zatim predsjednik Odbojkaškog kluba Goražde Nermin Obuća zvanično je potpisao bratimljenje sa Odbojkaškim klubom iz Ankare, a održan je i sastanaka sa predstavnicima škole koja će se bratimiti sa OŠ Fahrudin Fahro Baščelija, te predstavnicima Fudbalskog kluba Osmanlispor iz Ankare.

Izvor: gorazde.ba