GRADONAČELNIK GORAŽDA MUHAMED RAMOVIĆ SUMNJA DA JE POŽAR U ŠIŠETIMA PODMETNUT

Hits: 89

Požar na deponiji smeća Šišeta kod Goražda, koji je izbio rano jutros, stavljen je pod kontrolu zahvaljujući angažmanu uposlenika JKP 6. mart i Profesionalne vatrogasne jedinice Goražde, saopćili su iz Gradske uprave Goražde.

Podsjetimo da je ovaj problem bio aktuelan prošlog mjeseca te da je požar na deponiji nakon nekoliko dana ugašen nanošenjem slojeva zemlje, a deponija konzervirana i stavljena pod kontrolu.

S druge strane, gradonačelnik Goražda Muhamed Ramović izrazio je sumnju da je požar podmetnut.

“Noćas je došlo do ponovnog paljenja požara na deponiji, koji je također ugašen. U izjavi za medije 18. augusta 2018. godine gradonačelnik Goražda rekao je da postoje indicije da će se paljenje deponije ponoviti i u septembru, što se i obistinilo. S obzirom na to da je predizborna godina, cijela situacija u vezi s požarom i zatvaranjem deponije u Šišetima, kao i prethodnih predizbornih godina, poprima političke konotacije. Svjesni smo da je rječ o ljudskom faktoru kada je riječ o ovom požaru, kao i onom prije mjesec dana te da ovo nije posljednje podmetanje. Još jednom pozivamo nadležne organe da poduzmu aktivnosti iz svoje nadležnosti kako bi nalogodavci i izvršioci bili kažnjeni. JKP “6. Mart” dobilo je uputstvo da angažuje lice koje će stalno nadzirati situaciju na deponiji te obavještavati policiju u slučaju da primijeti bilo kakve neobične aktivnosti, a sve u cilju sprečavanja ponovnog podmetanja požara”, saopćeno je iz gradske uprave.

U gradskoj upravi ističu kako rade na rješavanju problema deponije, ali i konačnog rješavanja odlaganja komunalnog otpada u gradu na Drini.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.