GRAFIT U BANJA LUCI: VI KOJI BJEŽITE IZ RS-a NE ŠALJITE NOVAC RODBINI

Hits: 808

Na fasadi Katoličke gimnazije u centru Banja Luke jutros je osvanuo grafit kojim se pokret Revolt BL obratio građanima koji masovno napuštaju bh. entitet Republiku Srpsku u potrazi za poslom i boljim uslovima za život.

“Vi koji bježite iz Srpske, ne šaljite novčanu pomoć rodbini. Oni su glasali za ove zbog kojih ste morali da odete”, piše u poruci.

 

Revolt BL u popratnom saopćenju poručuje: “Idite gdje god možete, vi i vaše porodice, edukujte se, savladavajte nove jezike i tehnologije, živite punim plućima, ali ne zaboravite: Revolt Banja Luka i bratske organizacije od Novog grada do Trebinja ostaju ovdje, da se bore protiv banditskog režima Milorada Dodika i njegove crvene sekte. I, obećavamo vam da ćemo se izboriti! Bit će RS ponovo slobodan!”

Prema podacima Centralne banke BiH, novčane doznake iz dijaspore predstavljaju jedan od najvažnijih priliva novca i višestruko premašuju vrijednost stranih investicija u BiH, prenosi Istinito.com.

Od ukupnog priliva novca, na personalne transfere (novčane doznake iz inostranstva) tokom 2016. godine odnosilo se 2.438 milijardi KM, a na ostale tekuće transfere, u koje spadaju i penzije iz inostranstva, 1.139 milijardi KM.

Doznake iz inostranstva čine oko 30 posto ukupnih primanja građana BiH.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.