HALID BEŠLIĆ NA TRGU U GORAŽDU U NOVU GODINU UVEO VIŠE OD 20.000 LJUDI

Hits: 5474

Jedan od najluđih dočeka Nove godine organizovan je u Goraždu a stanovnike grada na Drini i turiste iz cijele Evrope zabavljao je Halid Beslić.

Hladno vrijeme kao ni veliki smog nisu spriječili brojne goraždane da noć provedu na otvorenom uz hitove legendarnog Halida.

Koncert je počeo u 23:00 sata pjesmom “Miljacka” a potpuni haos i euforija među publikom nastao je kada se tacno u ponoć iz helikoptera na binu spustio gradonačelnik Goražda Muhamed Ramović koji je sa premijerom Okovićemo čestitao novu godinu svima koji su “najluđu” noć odlučili provesti u Goraždu.

“Napravili smo pravi spektakl što smo odlučili u novu 2018 godinu ući sa Halidom Bešlićem. Sada više nema povratka, naredne godine nastojaćemo imati najbolji doček Nove godine u regionu. Već pregovaramo sa opcinom Gungoren iz Turske da to bude Mustafa Sandal, a ako to ne uspijemo imamo obećanje od bratske opcine Kecioren da to bude najveca turska zvijezda Tarkan” – poručio je gradonačelnik Ramović.

 

 

Novu godinu pred prepunim gradskim trgom sugrađanima je čestitao i Emir Oković premijer kantona.

“Ove godine Halid, sljedeće Tarkan ili Sandal je nešto sa čime se  Goražde može ponositi i što ga svrstavaju u regionalne centre. Ako uspijemo završiti aerodrom onda će letjeti direktno Istanbul – Zupčići. Ako ne zavrsimo aerodrom oni će za sat iz Sarajeva doći brzom cestom do Goražda koju ćemo okončati do naredne godine” – poručio je Oković.

Treba istaći da je ovogodišnji spektakularni doček Nove godine u Goraždu prošao bez ijednog incidenta. Sve je završeno spektakularnim vatrometom. Nezaboravan doček Nove godine imali su i stanovnici Ustikoline i Prače.

Tekst je satiričnog karaktera, njegova svrha nije omalovažavanje ili vrijeđanje bilo koga već zabava i humor sa stvarnim ili približno stvarnim događajima.

gorazdeportal.com

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *