Warning: array_key_exists() expects parameter 2 to be array, null given in /var/www/wp-content/plugins/af-companion/inc/demo-importer.php on line 78
INSTALACIJA RESPIRATORA SREBRENE MALINE U GORAŽDU ODGOĐENA, JEDAN APARAT NEISPRAVAN! – Goražde na jednom mjestu.

INSTALACIJA RESPIRATORA SREBRENE MALINE U GORAŽDU ODGOĐENA, JEDAN APARAT NEISPRAVAN!

Instaliranje dva respiratora koje je nabavila “Srebrena malina” u Kantonalnoj bolnici Goražde je odgođeno. Razlog je, kako nezvanično saznajemo, što jedan od respiratora nije ispravan.Instaliranje će sačekati dolazak servisera iz Beograda koji će pokušati otkloniti problem.

“Nismo još ništa instalirali. Kada dođu serviseri, za dan-dva, tada ćemo instalirati respiratore. Danas smo morali odgoditi”, rečeno nam je iz Kantonalne bolnice Goražde.

Kako smo ranije danas najavili, kompanija iz Beograda “Profesional Medic” putem svoje sestrinske firme “Dre Medical” iz Sarajeva jutros je trebala početi postavljanje i instalaciju respiratora čija je nabavka predmet istrage u Tužilaštvu BiH.

Kako nam je potvrdio v. d. direktora FUCZ-a Mustafa Kadribegović, riječ je o donaciji usluga postavljanja i instalacije 100 respiratora.

“Firma Profesional Medical sa svojom firmom Dre Medical u Sarajevu je ponudila besplatno instaliranje stotinu respiratora ACM812A. Obavili smo razgovore s njihovim direktorom, oni su respektabilna firma u ovoj oblasti. U Srbiji i Crnoj Gori su instalirali više od hiljadu respiratora besplatno i to žele uraditi i kod nas”, rekao nam je Kadribegović.

Podsjetimo, 100 kineskih respiratora kupila je firma “Srebrena malina” za 10,5 miliona KM. Novac je dala Vlada Federacije BiH putem Federalne uprave civilne zaštite. Respiratori su u BiH stigli u aprilu, a do danas su stajali u magacinu.

Zbog sumnjive nabavke državni tužitelji su otvorili predmet u kojem su osumnjičeni premijer FBiH Fadil Novalić, suspendovani direktor FUCZ-a Fahrudin Solak, vlasnik “Srebrene maline” Fikret Hodžić i direktor Agencije za lijekove BIH Aleksandar Zolak.

gorazdeportal.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: