ISPLATA PENZIJA ZA APRIL POČET ĆE U PETAK, 5.MAJA

Hits: 1144

Isplata penzija za april počet će u petak, 5. maja, odlučeno je na sjednici Upravnog odbora Zavoda za penzijsko i invalidsko osiguranje FBiH koja je danas održana u Goraždu.

Visina isplatnih koeficijenata ostaje ista.

Nakon što je u Domu naroda Parlamenta FBiH odgođeno izjašnjavanje o novom Zakonu o PIO, direktor Zavoda Zijad Krnjić novinarima je kazao da bi svako povećanje isplatnih koeficijanata vodilo u siguran finansijski kolaps penzionog sistema, te da očekuje da ga poslanici Doma usvoje u ponuđenom tekstu na nastavku sjednice zakazanom za 9. maj.

Krnjić ističe da bi se tek nakon usvajanja novog zakona moglo razgovarati o povećanju penzija, na kojem insistiraju predstavnici Saveza udruženja penzionera u FBiH, a da bi se prije toga o zahtjevima penzionera moglo samo špekulirati.

Sjednica Upravnog odbora Zavoda PIO/MIO FBiH održana je u Goraždu po ustaljenoj praksi održavanja sjednica van njegovog sjedišta, a tokom boravka u ovom gradu članovi UO posjetili su i Kantonalnu administrativnu službu PIO Goražde, te razgovarali s njenim direktorom Esadom Čengićem.

AVAZ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: