FOTO/ KAKO SU DJECA SPASILA BAJKU, ČITANJE I … OSMJEHE!

Hits: 1029

Hroničari zbivanja u Goraždu, a posebno u oblasti kulture, vjerovatno nikada nisu zabilježili da je u velikoj sali Centra za kuturu bilo nekoliko stotina djevojčica i dječaka. A ovaj put je bilo baš tako.

Preko 400 mališana koji su imali priliku da uživaju u lutkarskoj predstavi koja je u isto vrijeme i prava poruka u današnje vrijeme – sjajna priča o vrijednostima čitanja i dokaz koliko pažnje i ljubavi zaposleni u goraždanskoj OŠ „ Husein ef. Đozo“ posvećuju radu sa djecom.

Nastavnica Senada Hurić Aleta je napisala veoma poticajan i višestruko značajan tekst, nastavnice Samira Kanlić i Jasminka Pleh Jelašković uz pomoć nastavnika Elvedina Drkende i domara Ermina Maslana, uradile istu takvu scenografiju, mladi glumci i animatori lutaka dodali njihov veliki doprinos glumom, igrom, animacijom, uspješnom komunikacijom sa publikom. I – nastala je sjajna predstava koja jeste u osnovi lutkarska, ali je i više od toga.

Svaka čast nastavnicama, ali ovdje su upak glavni bili đaci na pozornici, đaci – animatori i glumci u sali i naravno – najbolja publika na svijetu, nasmijani goraždanski dječaci i djevojčice.

Svakako treba pomenuti imena malih glumaca – Merjem Borovac, Armin Čohodar, Nasiha Hodžić, Nedim Bogunić, Amina Basić, Esma Starhoni, Ajdin Ćurovac, Asja Srna, Asja Muratspahić.

Vidjeli smo kako su djeca spasila bajku, knjigu, vrijednosti čitanja…
Vidjeli smo kako su djeca spasila osmjehe, danas tako potrebne i tako vrijedne…

Glas Goražda

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.