KANTONALNI ODBOR SDA GORAŽDE PRIHVATIO OSTAVKU NUDŽEIMA DŽIHANIĆA

Hits: 1665

Džihanić je na konferenciji za novinare pojasnio razloge zbog kojih je svoj mandat dao na raspolaganje stranci, ističući da nije falsifikator te da je u vrijeme imenovanja na mjesto ministra imao validnu diplomu stečenu na Univerzitetu u Brčkom.

“Tokom istrage nije pronađena nikakva falskifikovana diploma o kojoj se govorilo u javnosti. Ovo za mene nije bila isključivo pravna stvar, već sam imao moralnu i ljudsku obavezu da zaštitim dignitet i ugled SDA”, izjavio je Džihanić.

Dodaje kako tokom sudskog procesa nije želio davati izjave da ne bi na bilo koji način uticao na tok istrage te da je želio da zaštiti i svoju porodicu, što je bio i osnovni motiv da sklopi nagodbu sa kantonalnim Tužilaštvom. Također, tvrdi da tokom istrage nije bilo dovoljno materijalnih dokaza ali da je nagodbom želio izbjeći dugotrajan sudski proces i nastavak ‘naručene medijske hajke’ čije bi posljedice bez obzira na pravdu ostale.

“Ne sporim da je bilo grešaka i sa moje strane, najveća je što nisam ubrzao završetak studija. Zlonamjerno se pokušalo prikazati kako sam na poziciju ministra došao bez diplome, što nije istina”, ističe Džihanić.

Dodaje kako je indikativno da je anonimna prijava podnijeta u vrijeme kada je tek imenovan za ministra i aktuelizirana tokom mandata.

“Ovdje ima mnogo kriminala o kojem se ne govori, ali mislim da preko mene i mog imena nastoje prikriti druge nezakonitosti koje se dešavaju u kantonu. Bojim se da je nekima zasmetao Nudžeim Džihanić”, kazao je ministar finansija ne iznoseći više detalja.

klix.ba

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.