KANTONALNI SUD U SARAJEVU PONOVO DONIO RJEŠENJE O UKIDANJU PRITVORA RADELJAŠU

Hits: 572

Prema njenim riječima, Tužilaštvo KS je ponovo uložilo žalbu Vrhovnom sudu FBiH.

Podsjećamo, bivšem zastupniku u Skupštini Kantona Sarajevo Esedu Radeljašu, koji je optužen za više krivičnih dijela, pritvor je ukinut 3. novembra ove godine, a istog dana je pušten je iz Kazneno-popravnog zavoda (KPZ) Sarajevo. Odluku o puštanju iz pritvora donio je Kantonalni sud u Sarajevu zbog njegovih zdravstvenih problema. Radeljaš je u u pritvorskoj ćeliji KPZ-a Sarajevo bio od novembra prošle godine.

Radeljaš je bivši ministar u Bosansko-podrinjskom kantonu i predsjednik Upravnog odbora Zavoda zdravstvenog osiguranja KS. Sumnjiči se za krivična djela ovjeravanja neistinitog sadržaja, podstrekavanja na zloupotrebu položaja, davanja dara i drugih oblika koristi te pranja novca. Počinjenjem ovih krivičnih djela Radeljaš je sebi i drugima pribavio protivpravnu imovinsku korist u iznosu od blizu milion KM.

Uhapšen je u policijskoj akciji “Blok” u novembru 2016. godine. On se zajedno s Jasminom Horo, Nedžadom Kapetanovićem, Jusufom Čauševićem i Damirom Hadžićem u januaru izjasnio da nije kriv za krivična djela koja mu se stavljaju na teret.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.