KONAČNI RAZLAZ SA SDA: SOKOLOVIĆ INFORMISAO ZASTUPNIKE DA JE U PARLAMENTU BIH OSNOVAN NOVI KLUB

Hits: 742

Riječ je o klubu koji čine bivši zastupnici SDA Senad Šepić, Sadik Ahmetović i Salko Sokolović koji su prošle sedmice predali zahtjev za osnivanje novog kluba u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH.

Riječ je o klubu koji će se zvati Nezavisni blok, a u kojem će funkciju predsjedavajućeg obavljati zastupnik Salko Sokolović, a dužnost njegovog zamjenika Sadik Ahmetović.

Oni su u istom dokumentu obavijestili predsjedavajućeg Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Šefika Džaferovića da su istupili iz Kluba zastupnika SDA.

Sokolović je rekao da su oni duže zagovarali reforme unutar SDA, ali da očito u SDA nema kapaciteta da se rukovodstvo stranke uhvati ukoštac s problemima. Kako kaže, nastavit će se boriti za politiku jednakih šansi, pravnu državu i ravnomjeran razvoj BiH.

Pozvao je sve zastupnike da na tom putu budu partneri, dodajući da će se nezavisni klub ubrzo širiti u interesu svih u BiH.

Podsjećamo, zbog neslaganja s rukovodstvom SDA, još od posljednjeg kongresa te stranke, Salko Sokolović, Senad Šepić i Sadik Ahmetović su u državnom parlamentu djelovali mimo zvaničnog stava SDA, a na posljednjoj sjednici Predsjedništva stranke Šepić je isključen, dok su Sokolović, Ahmetović i Šemsudin Mehmedović dobili javni ukor.

Interesantno je da Šemsudin Mehmedović još uvijek nije zvanično pristupio novom klubu, iako je podržavao ideju da se insistira na reformi SDA.

klix.ba

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: